Чим пригощатимуть Валерія Залужного: як приготувати фіш-енд-чіпс
8 липня 2024,
12:45
Читать новость на русском
Джерело:
the spruceeatsFish and chips – це класична британська страва, яка підкорила серця гурманів у всьому світі. Соковита риба в хрусткому клярі разом із золотистою картоплею фрі створюють ідеальне поєднання смаків та текстур.
Колишній головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний розпочне виконувати обов’язки посла України у Великій Британії з 10 липня. Ми сподіваємося, що у нього буде нагода спробувати одну із найвідоміших страв Туманного Альбіону. Якщо у вас зараз немає можливості відвідати Лондон, ви можете легко приготувати цю страву вдома.
Буде цікаво На пательні, у духовці чи варена з кропом: як приготувати молоду картоплю
Рецепт Fish and chips
- Час: 45 хвилин
- Порцій: 4
– 500 грамів філе білої риби (тріска або хек);
– 4 великі картоплини;
– 150 грамів пшеничного борошна;
– 200 мілілітрів газованої води;
– 1 яйце;
– 1 чайна ложка солі;
– 1 чайна ложка розпушувача;
– олія для смаження;
– сіль та перець до смаку;
– лимон для подачі.
Приготування:
- Промийте та почистіть картоплини, наріжте їх товстими скибочками.
- Замочіть картоплю в холодній воді на 30 хвилин, потім обсушіть її. Розігрійте рослинну олію у фритюрниці або глибокій каструлі.
- Смажте картоплю порціями до золотистого кольору, приблизно 5 – 6 хвилин, потім вийміть її та дайте стекти зайвій олії на паперовому рушнику.
- Філе риби промийте та обсушіть паперовим рушником, наріжте порційними шматками.
- У мисці змішайте борошно, сіль, розпушувач, додайте яйце і газовану воду, щоб утворилось тісто консистенції густої сметани.
- Занурте шматки риби в тісто та обсмажте у розігрітій олії до золотистого кольору, приблизно 4 – 5 хвилин з кожного боку. Вийміть рибу та дайте стекти зайвій олії на паперовому рушнику.
- Подавайте fish and chips гарячими, приправивши сіллю та перцем до смаку.
- За бажанням при подачі додайте лимон.