Для заготовки підійде будь-який сорт гарбуза. Володимир Ярославський обрав "ромашку", але чудово смакуватимуть також "гітара" та "хокайдо".
Читайте також Bocuse d'Or Ukraine: як під Києвом випробовували найкращих кухарів України
Головне, щоб гарбуз був солодкий та ароматний. Якщо він не смачний – такий самий буде й напівфабрикат із нього.
Напівфабрикат із гарбуза (пюре)
- Час: 60 хвилин
- Порції: 2 – 3
Напівфабрикат із гарбуза / Фото Володимира Ярославського
Приготування:
- Помийте та почистьте гарбуз від шкірки та насіння. Наріжте його середніми шматками.
Напівфабрикат із гарбуза / Фото Володимира Ярославського
- Перекладіть шматочки гарбуза на деко, укрите харчовим пергаментом.
Напівфабрикат із гарбуза / Фото Володимира Ярославського
- Скропіть їх олією й посипте улюбленими спеціями (чебрець, розмарин, шавлія).
- Накрийте гарбуз фольгою й відправте до духовки запікатися при режимі "конвекція" на 30 хвилин при температурі 180 – 190℃.
- Вийміть деко з духовки, зніміть фольгу й поверніть гарбуз до духовки ще на 10 – 15 хвилин, знизивши температуру до 170℃. Так із продукту випарується зайва волога.
Напівфабрикат із гарбуза / Фото Володимира Ярославського
- Готовому гарбузу дайте охолонути при кімнатній температурі.
Напівфабрикат із гарбуза / Фото Володимира Ярославського
- Перебийте шматочки гарбуза на пюре.
Напівфабрикат із гарбуза / Фото Володимира Ярославського
- Розкладіть гарбузове пюре в харчові контейнери й зберігайте в холодильнику 4 – 5 днів.
Смачного!