Для заготовки підійде будь-який сорт гарбуза. Володимир Ярославський обрав "ромашку", але чудово смакуватимуть також "гітара" та "хокайдо".

Читайте також Bocuse d'Or Ukraine: як під Києвом випробовували найкращих кухарів України

Головне, щоб гарбуз був солодкий та ароматний. Якщо він не смачний – такий самий буде й напівфабрикат із нього.

Напівфабрикат із гарбуза (пюре)

  • Час: 60 хвилин
  • Порції: 2 – 3


Напівфабрикат із гарбуза / Фото Володимира Ярославського

Приготування:

  1. Помийте та почистьте гарбуз від шкірки та насіння. Наріжте його середніми шматками.


Напівфабрикат із гарбуза / Фото Володимира Ярославського

  1. Перекладіть шматочки гарбуза на деко, укрите харчовим пергаментом.


Напівфабрикат із гарбуза / Фото Володимира Ярославського

  1. Скропіть їх олією й посипте улюбленими спеціями (чебрець, розмарин, шавлія).
  1. Накрийте гарбуз фольгою й відправте до духовки запікатися при режимі "конвекція" на 30 хвилин при температурі 180 – 190℃.
  1. Вийміть деко з духовки, зніміть фольгу й поверніть гарбуз до духовки ще на 10 – 15 хвилин, знизивши температуру до 170℃. Так із продукту випарується зайва волога.


Напівфабрикат із гарбуза / Фото Володимира Ярославського

  1. Готовому гарбузу дайте охолонути при кімнатній температурі.


Напівфабрикат із гарбуза / Фото Володимира Ярославського

  1. Перебийте шматочки гарбуза на пюре.


Напівфабрикат із гарбуза / Фото Володимира Ярославського

  1. Розкладіть гарбузове пюре в харчові контейнери й зберігайте в холодильнику 4 – 5 днів.

Смачного!