Справжні барви осені в одній тарілці – рецепт гарбузового супу з овочами

16 жовтня 2023, 10:17
Читать новость на русском

Восени так іхочеться чогось яскравого, ситного, але не дужежирного. Ми пропонуємо зупинити свій вибір на справжньому осінньому супі з гарбуза.

Гарбузовий крем-суп – одна із найпопулярніших осінніх страв, яку готують чи не в кожній сім'ї. Ніжна кремова текструа, солодкавий смак з нотками мускатного горіха – смакота ще так.

Читайте також Знадобиться всього 30 хвилин: рецепти смачних курячих ковбасок на пательні чи в духовці

Аби щоразу у вас виходила ідеальна кокнсистенція страви, та всі, включно здітьми просили ще – скористайтеся нашим рецептом. Гарбузовий крем-суп точно стане вашим улюбленим!

Рецепт гарбузового крем-супу

  • Час: 70 хвилин
  • Порції: 6
Інгредієнти:
 – 1 гарбуз (1 – 1,2 кілограми);
 – 1 середня морква;
 – 1 середня цибуля;
 – 1 маленька головка часнику;
 – 3 середні картопля;
 – 150 грамів вершків від 20% жирності;
 – 1 літр води або бульйону;
 – 1/3 чайна ложка куркуми;
 – 1/3 чайна ложка меленого імбиру;
 – дрібка мускатного горіху;
 – лавровий листок;
 – сіль;
 – олія.

Приготування:

  • ️Нарізаємо цибулю, моркву, розрізаємо навпіл гарбуз, надрізаємо верх часнику, поливаємо олією, накриваємо фольгою і запікаємо овочі при 180 градусах близько 40 хвилин. Охолоджуємо.

  • ️Кип'ятимо воду, додаємо нарізану картоплю, запечені овочі, лавровий лист і доводимо до готовності картоплі.
  • ️Додаємо вершки, спеції, виймаємо лавровий лист і збиваємо суп блендером.
  • Повертаємо його на вогонь, доводимо до кипіння і за необхідності доливаємо ще води, якщо суп надто густий.
  • ️Подаємо суп з сухариками чи підсмаженим курячим філе.

Смачного!

Сподобався рецепт? Спробуйте також приготувати тісто на домашню піту, яку можна згодом начинити будь-чим.