Домашня піта з тунцем – неймовірна закуска до столу, смак якої вас приємно здивує. Ця мега смачна начинка з тунця стане для вас улюбленою.

Читайте також Знадобиться всього 30 хвилин: рецепти смачних курячих ковбасок на пательні чи в духовці

Окрім самого рецепту начинки ми навчимо вас, як власноруч приготувати домашні піти так, що їх не відрізнити від покупних.

Рецепт домашньої піти з тунцем

  • Час: 30 хвилин
  • Порції: 2 – 4

Приготування:

  • До просіяного борошна додаємо сіль, кип'яток, олію. Замішуємо тісто спочатку ложкою, потім місимо руками ще протягом 3 хвилин. Залишаємо під плівкою на 20 – 30 хвилин у теплому місці, щоб настоялося.
  • Через 30 хвилин розділяємо тісто на 4 – 5 частин, формуємо кульки, накриваємо їх плівкою й залишаємо на столі ще на 20 хвилин. Щоб утворилась пустота, тісто має відпочити.
  • Після цього розкачуємо кожну кульку у тоненький лаваш. Кладемо на добре розігріту сковорідку й смажимо з обох сторін, перевертаючи на початку 3 рази кожних 20 секунд, щоб утворилася пустота всередині.
  • Для начинки змішуємо тунець зі сметаною. Розрізаємо піту навпіл, складаємо всередину начинку (салат, тунець, томат, перець) і подаємо до столу.

Смачного!