Без зайвих труднощів: мініголубці з кабачка та курки

9 серпня 2022, 14:51
Читать новость на русском

Коли обмаль часу, або ви просто не любите крутити традиційні голубці з капусти – спробуйте їх з кабачком.

Набридли традиційні голубці з білоголової капусти і хочеться чогось нового? Спробуйте приготувати мініголубці з кабачків. Їх легко готувати, адже потрібно тільки скурити все в рулет, а не довго загортати в капусту.

Читайте також Мариновані помідори на зиму: просто, швидко та смачно

Начинкою для таких мініголубців пропонуємо використати курячий фарш. Він ніжний, соковитий та надзвичайно поживний. Такі мініголубці з кабачка підійдуть навіть тим, хто пильно стежить за фігурою.

Рецепт мініголубців з кабачка та курки

  • Час: 1 година 30 хвилин
  • Порції: 4
Інгредієнти:
 – 2 – 3 середніх кабачки;
 – 300 грамів курячого фаршу;
 – 100 грамів сухого рису;
 – 1 середня цибуля;
 – 1 середня морква;
 – 2 скибки часнику.
Для заливки:
 – 1,5 столової ложки томатної пасти;
 – 1,5 столової ложки сметани;
 – 1 чайна ложка хмелі-сунелі;
 – 250 мілілітрів води;
 – олія;
 – сіль;
 – чорний мелений перець.

Приготування:

  • Відваріть рис у підсоленій воді до готовності. 
  • Очищену цибулю наріжте середнім кубиком, а моркву натріть на дрібній тертці. Розігрійте сковорідку з олією та обсмажте їх до золотистого кольору. 
  • На тертці натріть часник (або вичавіть через прес). Змішайте курячий фарш, часник, відварений рис і підсмажену цибулю з морквою. Присмачте сіллю та чорним меленим перцем.
  • За допомогою овочечистки наріжте кабачок тонкими скибками. З двох кабачків у вас орієнтовно вийде близько 40 скибок. Серединки кабачків, які залишаться використайте в овочеве рагу.

  • На кожну скибку кабачка викладіть 1 чайну ложку начинки. Загорніть все рулетом та викладіть у жаротривку форму для запікання, або у велику сковорідку, яку можна використовувати в духовці.
  • ️Для заливки змішайте всі інгредієнти, підсоліть і залийте голубці з кабачків.
  • ️Якщо ви плануєте готувати їх на сковорідці – тушкуйте протягом 35 хвилин під закритою кришкою на маленькому вогні. Щоб запекти їх в духовці, розігрійте її до 180 градусів та готуйте 30 хвилин під фольгою і ще 20 хвилин без фольги зверху.
  • По бажанню можна готові голубці відразу посипати сиром, або подавати з сиром і сметаною.

Смачного!