Та якщо здається, що рецепти з таким популярним видом м'яса, як курятина, вже не можуть здивувати, то рекомендуємо спробувати лимонно-часникові гомілки із вершковою кукурудзою. Свіжість цитруса, пікантність часнику та ніжність курячого м'яса зможуть підкорити всіх за столом, розповідає 24 Канал.

Цікаво Готуємо смачні та соковиті курячі котлети: 3 рецепти, які вразять усю родину

Ідеальний результат починається з інгредієнтів

Чому ж варто обирати саме курячі гомілки? На це є чимало причин. Зокрема:

  • курячі гомілки – завжди вдалий вибір, адже це поєднання ніжного м'яса та хрусткої скоринки;
  • продукт є порційним, що суттєво полегшує завдання у розрахунку кількості гомілок на всю сім'ю;
  • а ще – їх так зручно їсти руками завдяки цікавій формі гомілок;
  • приготування страв із гомілками не завдає мороки та клопоту, який би рецепт не обрали.

Та для того, аби смак страви був відмінним, варто обирати якісні продукти. Якщо мова про курячі гомілки, то секрет успіху тут простий – ТМ "Наша Ряба". Це перевірений та надійний виробник курятини, якому українці довіряють вже понад 20 років. Сьогодні кожен другий в Україні купує продукцію бренду, а його впізнаваність вражає – 98% знають про ТМ.

Пошуки гомілок від ТМ "Наша Ряба" не стануть складним завданням, адже вона завжди поруч. Продукція бренду представлена не лише у мережах супермаркетів, а й у близько 1500 власних та партнерських магазинах.

Що ж, з головним інгредієнтом визначились. А як приготувати курячі гомілки ТМ "Наша Ряба", щоб було оригінально та дуже смачно – розповідаємо у покроковому рецепті.

Рецепт лимонно-часникових гомілок з вершковою кукурудзою

  • Час: 1,5 години
  • Порцій: 7

Готуємо курячі гомілки по-особлливому / Фото Shutterstock

Приготування:

  1. Проколіть гомілки за допомогою ножа для кращого проникнення соку та смаку. Натріть м'ясо сіллю та чорним перцем.
  2. Лимон вимийте, обсушіть, розріжте на 2 половини. Одну з них наріжте на тонкі кружальця або півкола. З іншої половинки лимона натріть цедру та видавіть сік.
  3. Часник очистіть та дрібно наріжте.
  4. У глибокій мисці змішайте оливкову олію, лимонний сік та часник. Додайте спеції до смаку.
  5. Помістіть гомілки в рукав для запікання. Полийте їх отриманою сумішшю та рівномірно розподіліть лимон по м'ясу.
  6. Розділіть кожен качан на кілька частин.
  7. Вершкове масло змішайте з подрібненим базиліком, натертою цедрою лимона, копченою паприкою і сіллю. Отриманим маринадом змастіть шматочки кукурудзи.
  8. Помістіть кукурудзу біля курячих гомілок. Зав'яжіть рукав на кінцях та зробіть кілька отворів для вентиляції.
  9. Покладіть рукав із гомілками на деко для запікання та поставте в попередньо розігріту духовку. Запікайте страву приблизно 1 годину при 180 градусах Цельсія.
  10. Коли м'ясо приготується, розв'яжіть рукав та дайте страві трішки підрум'янитись у духовці.
  11. Під час приготування періодично поливайте гомілки власним соком для збереження соковитості.

Смачного!