Що додати в гуляш, щоб м'ясо тануло в роті: лайфхак, яким ви точно захочете скористатися
Джерело:
FaktГуляш – це м'ясо, тушковане в ароматному соусі. Його смак та запах полонить багатьох, проте не все так просто. Весь секрет у ніжному м'ясі, яке інколи може вийти надміру жорстким.
М'ясо у ніжному соусі та ароматних овочах – його можна подавати з гарніром або просто з хлібом. Ця ситну страву готують у будь-яку пору року. Щоб вона вийшла ніжною, слід скористатися кількома бабусиними секретами.
Не пропустіть Справжній хіт для зайнятих людей: як смачно приготувати куряче філе
Як приготувати ніжний гуляш
Дуже важлива попередня обробка яловичини. Перед тим як розпочинати приготування гуляшу, м'ясо варто замаринувати. Це зробить його ніжним і соковитим. Найкраще додавати в маринад оцет, спирт, лимонний сік, молоко або пахту – всі ці продукти чудово розм'якшують м'ясо. Хороший ефект також надасть харчова сода або навіть чай.
Ще одна хитрість, яку добре знають наші бабусі, – додати в сковороду трохи горілки після смаження м'яса. Спирт випарується, але спочатку він розщепить волокна в м’ясі, завдяки чому воно швидше стане м’яким і ніжним. Цей трюк спрацює як для яловичини, так і для свинини.
Гуляш
- Час: 1,5 години
- Порцій: 6
– 1 кілограм свинячої або яловичої лопатки;
– пів літра яловичого бульйону;
– 2 червоних перці;
– 3 цибулини;
– 2 морквини;
– 5 зубчиків часнику;
– 5 столових ложок сала;
– 3 столові ложки томатної пасти;
– 1 столова ложка солодкого перцю;
– 1 чайна ложка горілки;
– пів чайної ложки солі;
– пів чайної ложки перцю;
– 2 дрібки чилі.
Приготування:
- М'ясо помийте та очистьте.
- Наріжте його кубиками та покладіть в миску разом зі спеціями та дрібно натертим часником.
- Все перемішати та відставте.
- На сковороді розігрійте сало.
- До розпеченого жиру додайте м’ясо і чайну ложку горілки. Смажте без кришки близько 20 хвилин, періодично помішуючи.
- Підготуйте овочі – подрібніть цибулю, моркву і перець.
- В іншій сковороді розігрійте трохи сала і додайте овочі.
- Смажте приблизно 20 хвилин.
- Потім додайте їх до м’яса, залийте все бульйоном і тушкуйте ще 20 хвилин.
- В кінці гасіння додайте концентрат і ще трохи обсмажте. Приправити сіллю і перцем до смаку.