5 червня,
12:44
Солодкий хачапурі з полуницею – всі будуть здивовані
Джерело:
Валерія ВелігураОбожнюєте грузинську кухню? А як щодо чогось нового – наприклад солодкого хачапурі з сезонною ягодою. У нас є рецепт з полуницею.
Золотиста скоринка, пухке тісто, сирна начинка, полуниця – це просто ідеальне поєднання інгредієнтів в одній страві.
Читайте також Сезон відпочинку на природі: як приготувати шашлик із курятини на будь-який смак
Спробуйте приготувати вдома солодке хачапурі та ви будете приємно здивовані, а діти проситимуть добавки ще і ще.
Рецепт солодкого хачапурі
- Час: 3 години
- Порції: 2
– 90 грамів теплого молока
– 3 грамів сухих або 9 грамів живих дріжджів
– 1 столова ложка цукру
– дрібка солі.
Для тіста:
– 150 грамів просіяного борошна
– 1 столова ложка олії.
Для начинки:
– 200 грамів кисломолочного сиру
– 50 грамів крем-сиру
– 50 грамів цукру
– 1 білок (необов'язково).
Приготування:
- Для опари поєднуємо тепле молоко, дріжджі, цукор та сіль. Накриваємо харчовою плівкою і залишаємо в теплому місці на 15 хвилин. ⠀
- Для приготування тіста до просіяного борошна додаємо опару і замішуємо м’яке, еластичне тісто. Додаємо олію і знову добре вимішуємо. Глибоку мичку змащуємо олією, кладемо туди наше тісто і зверху теж змащуємо його олією. Накриваємо рушником та ставимо в тепле місце на півтори години. ⠀
- Для начинки поєднуємо кисломолочний сир, крем-сир, цукор та яєчний білок (необов'язково). ⠀
- Після цього присипаємо тісто борошном, обминаємо, ділимо на 2 частини і кожну розкочуємо в коло.
- Формуємо човники та кладемо на лист з пергаментом. В центр кладемо сирну начинку, а зверху свіжу полуницю. Краї змащуємо жовтком змішаним з молоком та випікаємо у розігрітій до 200 градусів духовці близько 20 хвилин.
- Подаємо зі свіжою полуницею, вершковим морозивом, цукровою пудрою та м'ятою.
Смачного!