Золотиста скоринка, пухке тісто, сирна начинка, полуниця – це просто ідеальне поєднання інгредієнтів в одній страві.

Читайте також Сезон відпочинку на природі: як приготувати шашлик із курятини на будь-який смак

Спробуйте приготувати вдома солодке хачапурі та ви будете приємно здивовані, а діти проситимуть добавки ще і ще.

Рецепт солодкого хачапурі

  • Час: 3 години
  • Порції: 2

Приготування:

  • Для опари поєднуємо тепле молоко, дріжджі, цукор та сіль. Накриваємо харчовою плівкою і залишаємо в теплому місці на 15 хвилин. ⠀
  • Для приготування тіста до просіяного борошна додаємо опару і замішуємо м’яке, еластичне тісто. Додаємо олію і знову добре вимішуємо. Глибоку мичку змащуємо олією, кладемо туди наше тісто і зверху теж змащуємо його олією. Накриваємо рушником та ставимо в тепле місце на півтори години. ⠀
  • Для начинки поєднуємо кисломолочний сир, крем-сир, цукор та яєчний білок (необов'язково). ⠀
  • Після цього присипаємо тісто борошном, обминаємо, ділимо на 2 частини і кожну розкочуємо в коло.
  • Формуємо човники та кладемо на лист з пергаментом. В центр кладемо сирну начинку, а зверху свіжу полуницю. Краї змащуємо жовтком змішаним з молоком та випікаємо у розігрітій до 200 градусів духовці близько 20 хвилин.
  • Подаємо зі свіжою полуницею, вершковим морозивом, цукровою пудрою та м'ятою.

Смачного!