Магія на вашій кухні: секретні техніки для ідеальної випічки

1 січня 2024, 12:53
Читать новость на русском

Джерело:

once upon a chef

Головний інгредієнт будь-якого тіста – гарний настрій того, хто його замішує. А якщо засвоїте ще кілька секретних нюансів – розкішна випічка вам гарантована!

На перший погляд, усе видається дуже простим. Але не слід скидати дріб'язок із рахівниці. Ідеальний результат залежить саме від дрібниць, тому їм важливо приділити особливу увагу.

Не пропустіть Ап – і готово: готуємо прості новорічні страви із курочкою

Як виробити ідеальне тісто

Протяг – ворог тіста. Через нього воно може не піднятися, а на його поверхні утвориться скоринка. Поверхню, на якій будете розкачувати тісто, обов'язково змастіть олією – так не доведеться турбуватися через прилипання. Добре розігріта духовка – ще один базовий секрет вдалої випічки. Є й інші поради, про які варто пам'ятати.

Секрети ідеальної випічки / Фото unsplash

Дріжджове тісто добре підніметься тільки в тому випадку, якщо всі продукти при замішуванні були теплими. Ще один секрет: сухі дріжджі кладуть в борошно при заміщуванні, а з пресованих потрібно приготувати опару та дати їй трішки постояти перед замішуванням.

Пісочне тісто після замішування 30 – 60 хвилин потрібно витримати в холоді. Перед випіканням у тісто для бісквіта варто додати ложку крохмалю, випікати його потрібно одразу після замішування.

Додатки до тіста

Родзинки – поширений додаток до тіста. Щоб випічка не осідала, родзинки перед додаванням у тісто потрібно обкатати у борошні.

У пісочне тісто можна спробувати дати ложку майонезу – воно стане більш розсипчастим та ніжним. Листкове тісто потрібно проколювати, щоб забезпечити вихід пари.

Щоб яблука у яблучному пирозі зберегли форму, їх потрібно посипати крохмалем. Змащування випічки яйцем – обов'язковий етап приготування. По завершенні не виймайте деко з духовки одразу, а дайте випічці деякий час "відпочити" при відкритих дверцятах духовки.

Ідеальний бульйон: що не можна додавати у каструлю.