4 вересня,
16:01
Мандруємо світом не виходячи з кухні: як приготувати канадський салат
Джерело:
ania gotujeСалат — це чудовий спосіб продемонструвати увесь смак яскравих сезонних фруктів й овочів. Потрібно зовсім небагато зусиль, щоб перетворити їх на смачну довершену страву.
Смачний кисло-солодкий канадський салат з козячим сиром, пекан, шпинатом і яблуком буде хорошим вибором для легкого перекусу. Особливо чудово він смакує, якщо полити його соусом з кленовим сиропом.
Читайте Курка – всьому голова: чому саме це м'ясо має бути у продуктовому кошику
Рецепт канадського салату
Час: 40 хвилин
Порцій: 6
Інгредієнти:
- 100 грамів горіхів пекан;
- 1 ложка розтопленого масла;
- 1 чайна ложка цукру;
- щіпка солі;
- 4 великі жмені свіжого шпинату;
- 200 грамів козячого сиру;
- 1 яблуко;
- 1 цибулина.
Для соусу:
- 50 мілілітрів оливкової олії;
- 40 мілілітрів яблучного оцту;
- 2 чайні ложки кленового сиропу;
- 2 столові ложки діжонської гірчиці;
- щіпка солі і перцю.
Приготування:
- Помістіть горіхи в миску. Додайте розтоплене масло, цукор і дрібку солі. Злегка перемішайте горіхи.
- Викладіть горіхи на пергаментний папір та поставте в розігріту до 170 градусів духовку. Обсмажте 10 – 15 хвилин, щоб вони підрум'янилися.
- У скляну миску по черзі додайте гірчицю, кленовий сироп, оливкову олію, оцет, сіль і перець. Перемішайте соус.
- Шпинат промийте і обсушіть паперовим рушником, порвіть його на шматки.
- Цибулю очистіть і наріжте тонкими скибочками.
- Козячий сир наріжте шматочками розміром з лісовий горіх.
- Розкладіть по тарілках шпинат, цибулю та сир.
- Кожну порцію салату посипте смаженими горіхами.
- Розкладіть тонко нарізані шматочки яблук. Полийте салат соусом.