Смачний кисло-солодкий канадський салат з козячим сиром, пекан, шпинатом і яблуком буде хорошим вибором для легкого перекусу. Особливо чудово він смакує, якщо полити його соусом з кленовим сиропом.

Читайте Курка – всьому голова: чому саме це м'ясо має бути у продуктовому кошику

Рецепт канадського салату

Час: 40 хвилин
Порцій: 6

Чудова закуска / Фото ania gotuje

Інгредієнти:

  • 100 грамів горіхів пекан;
  • 1 ложка розтопленого масла;
  • 1 чайна ложка цукру;
  • щіпка солі;
  • 4 великі жмені свіжого шпинату;
  • 200 грамів козячого сиру;
  • 1 яблуко;
  • 1 цибулина.

Для соусу:

  • 50 мілілітрів оливкової олії;
  • 40 мілілітрів яблучного оцту;
  • 2 чайні ложки кленового сиропу;
  • 2 столові ложки діжонської гірчиці;
  • щіпка солі і перцю.

Приготування:

  1. Помістіть горіхи в миску. Додайте розтоплене масло, цукор і дрібку солі. Злегка перемішайте горіхи.
  2. Викладіть горіхи на пергаментний папір та поставте в розігріту до 170 градусів духовку. Обсмажте 10 – 15 хвилин, щоб вони підрум'янилися.
  3. У скляну миску по черзі додайте гірчицю, кленовий сироп, оливкову олію, оцет, сіль і перець. Перемішайте соус.
  4. Шпинат промийте і обсушіть паперовим рушником, порвіть його на шматки.
  5. Цибулю очистіть і наріжте тонкими скибочками.
  6. Козячий сир наріжте шматочками розміром з лісовий горіх.
  7. Розкладіть по тарілках шпинат, цибулю та сир.
  8. Кожну порцію салату посипте смаженими горіхами.
  9. Розкладіть тонко нарізані шматочки яблук. Полийте салат соусом.