Французька кухня багата на ситні та жирні страви, які не тільки смачні, а й надзвичайно вишукано дивляться на тарілці. Одна з них – картопляний гратен запечений у вершках з чебрецем.

Читайте також Як організувати ідеальний пікнік: рецепти з курятини на будь-який смак

Така страва відмінно підійде як до святкового столу, так і буденного. Смачним доповненням до гратена буде запечена курочка, яловичі котлети чи свинячі реберця.

Рецепт картопляного гратена

  • Час: 65 хвилин
  • Порції: 6

Приготування:

  • Нарізаємо картоплю тонкими смужками. Викладаємо її в форму для запікання, але не прикладаємо надто щільно одна до одної, бо можуть не пропектись.
  • Тепер робимо соус. Вливаємо в сковорідку олію. Вкидаємо нарізану цибулю і часник, і обсмажуємо 3 хвилини.
  • Додаємо масло, розтоплюємо. Додаємо борошно, і гарно все перемішуємо.
  • Вливаємо повільно молоко, все гарно вимішуючи. Додаємо спеції: сіль, перець, тим'ян.
  • Доливаємо вершки, помішуючи готуємо, доводячи до загустіння.
  • Заливаємо картоплю соусом, стараємось, щоб затекло між усі шматочки. Зверху солимо, присипаємо тертим сиром і відправляємо в духовку на 55 хвилин при 180 градусах.

Смачного!