Українська картопля на французький лад – готуємо гратен в духовці
4 травня 2023,
11:06
Читать новость на русском
Джерело:
Алекс МільСкільки страв ви знаєте з картоплі? Мабуть, з двадцять точно. Якщо у цьому списку не було гратен – обов'язково спробуйте приготувати за цим рецептом.
Французька кухня багата на ситні та жирні страви, які не тільки смачні, а й надзвичайно вишукано дивляться на тарілці. Одна з них – картопляний гратен запечений у вершках з чебрецем.
Читайте також Як організувати ідеальний пікнік: рецепти з курятини на будь-який смак
Така страва відмінно підійде як до святкового столу, так і буденного. Смачним доповненням до гратена буде запечена курочка, яловичі котлети чи свинячі реберця.
Рецепт картопляного гратена
- Час: 65 хвилин
- Порції: 6
– 5 – 7 картоплин;
– середня цибулина;
– 2 – 3 зубчики;
– 40 грамів вершкового масла;
– 3 столові ложки борошна;
– 400 грамів молока;
– 200 грамів вершків;
– сіль;
– чорний мелений перець;
– чебрець;
– 2 столові ложки олії.
Приготування:
- Нарізаємо картоплю тонкими смужками. Викладаємо її в форму для запікання, але не прикладаємо надто щільно одна до одної, бо можуть не пропектись.
- Тепер робимо соус. Вливаємо в сковорідку олію. Вкидаємо нарізану цибулю і часник, і обсмажуємо 3 хвилини.
- Додаємо масло, розтоплюємо. Додаємо борошно, і гарно все перемішуємо.
- Вливаємо повільно молоко, все гарно вимішуючи. Додаємо спеції: сіль, перець, тим'ян.
- Доливаємо вершки, помішуючи готуємо, доводячи до загустіння.
- Заливаємо картоплю соусом, стараємось, щоб затекло між усі шматочки. Зверху солимо, присипаємо тертим сиром і відправляємо в духовку на 55 хвилин при 180 градусах.
Смачного!