Готуємо картоплю "Айдахо" з часником і табаско: можна їсти хоч щодня

8 липня 2022, 18:07
Читать новость на русском

Джерело:

"Еда"

Якщо ви обожнюєте картоплю так само, як ми, – приготуйте її за цим рецептом! "Айдахо" виходить неймовірно ніжною всередині та хрумкою зовні.

Американською картоплею "Айдахо" сьогодні смакують у всьому світі. Також ця страва відома як картопля по-селянськи.

Читайте також Рецепт маринованих грибів за добу: підійде для печериць або глив

Зазвичай "Айдахо" подають до смаженого м'яса.

Рецепт картоплі "Айдахо"

  • Час: 60 хвилин
  • Порції: 4
Інгредієнти:
 – 10 картоплин;
 – 250 мілілітрів оливкової олії;
 – 1 пучок кропу;
 – 1 пучок петрушки;
 – 3 зубчики часнику;
 – 1 чайна ложка табаско;
 – сіль на ваш смак.

Приготування:

  1. Ретельно почистіть і помийте картоплю. Розріжте кожну картоплину на 8 частин і відправте до каструлі з холодною підсоленою водою.


Приготування картоплі / Фото Їжа

  1. Доведіть картоплю до кипіння й варіть 2 – 3 хвилини.
  1. Злийте з картоплі воду й залиште її охолонути.


Приготування картоплі / Фото Їжа

  1. Змішайте в окремій мисці оливкову олію, дрібно нарізані петрушку та кріп і додайте пропущений крізь прес часник. Усе перемішайте.


Приготування картоплі / Фото Їжа

  1. Залийте картоплю соусом, гарненько все перемішайте, щоб він покрив кожну картоплину.
  2. Викладіть картоплю на вкрите пергаментом деко й відправте до духовки, попередньо розігрітої до 200 градусів, запікатися на 15 – 20 хвилин.


Приготування картоплі / Фото Їжа

  1. Гарнір до смаженого м'яса готовий.

Смачного!