Американською картоплею "Айдахо" сьогодні смакують у всьому світі. Також ця страва відома як картопля по-селянськи.

Читайте також У Кулінарному центрі МХП відбулась унікальна дегустація вин: як це було

Зазвичай "Айдахо" подають до смаженого м'яса.

Рецепт картоплі "Айдахо"

  • Час: 60 хвилин
  • Порції: 4

Приготування:

  1. Ретельно почистіть і помийте картоплю. Розріжте кожну картоплину на 8 частин і відправте до каструлі з холодною підсоленою водою.


Приготування картоплі / Фото Їжа

  1. Доведіть картоплю до кипіння й варіть 2 – 3 хвилини.
  1. Злийте з картоплі воду й залиште її прочахати.


Приготування картоплі / Фото Їжа

  1. Змішайте в окремій мисці оливкову олію, дрібно нарізані петрушку та кріп і додайте пропущений крізь прес часник. Усе перемішайте.


Приготування картоплі / Фото Їжа

  1. Залийте картоплю соусом, гарненько все перемішайте, щоб він покрив кожну картоплину.
  2. Викладіть картоплю на вкрите пергаментом деко й відправте до духовки, попередньо розігрітої до 200 градусів, запікатися на 15 – 20 хвилин.


Приготування картоплі / Фото Їжа

  1. Гарнір до смаженого м'яса готовий.

Смачного!