Картопля фрі наче з фаст-фуду: готуємо улюблену страву вдома
Джерело:
the cozy cookЗасумували за улюбленими ласощами з відомої мережі McDonald's? Якщо ви неодноразово задумувалися про те, як приготувати французьку картоплю вдома, ми вам допоможемо – у нас є рецепт.
Французька картопля, або як знаємо її ми – картопля фрі, на перший погляд, проста страва, але навіть у неї є свої секрети.
Читайте також Закуска за 10 хвилин: готуємо рулет з крабовими паличками
Щоб приготувати її аналогічно оригіналу, ми розкриємо декілька нюансів, які точно допоможуть вам на кухні. Подейкують, що саме з цими невеликими секретами готуються саме у популярних мережах фаст-фудів.
Як приготувати картоплю фрі: рецепт
Інгредієнти:– картопля;
– сіль;
– 1 – 2 літри олії для смаження.
Приготування:
- Ретельно помийте картоплю, можна використати щіточку, щоб остаточно позбутися залишків бруду. Обережно зніміть шкірку ножем або овочечисткою.
- Наріжте картоплю однаковими довгими брусочками.
- Перш ніж обсмажувати її у фритюрі чи на сковорідці, обов'язково двічі промийте її холодною водою, а потім повністю обсушити. Вона буде м'якою – так потрібно.
- Смажте порціями при 160 – 180 градусах приблизно 5 хвилин. Вийміть і відкладіть на паперовий рушник. Далі збільште температуру до 200 градусів і знову смажте, поки картопля фрі не стане хрусткою та золотисто-коричневою. Вийміть і дайте стекти на паперових рушниках.
- Відразу посоліть і подавайте до столу.
Смачного!
Навіщо промивати картоплю в холодній воді?
Замочування картоплі в холодній воді допомагає позбутися крохмалю, що робить її більш хрусткою. Можна також обирати спеціальні сорти картоплі, які підходять тільки для смаження. Зазвичай, якщо купувати її у великих мережах супермаркетів, на упаковках містяться спеціальні позначки.
Чому картоплю смажать двічі?
Смаження картоплі двічі – найкращий спосіб отримати максимально хрусткий результат. Перший етап смаження готує і розм’якшує середину картоплі, а другий – хрустить зовні.