Картопля по-селянськи: як зробити хрумку, як в ресторані

5 жовтня 2023, 16:02
Читать новость на русском

Джерело:

Анна Лисак

Одна із найпопулярніших страв з картоплі – по-селянськи. Аби приготувати її так, як подають в ресторані спробуйте скористатися нашими порадами – результат гарантуємо.

Картопля по-селянськи – це не просто гарнір до м'яса чи овочів, це справжній витвір кулінарного мистецтва. Адже, на перший погляд, страва видається простою, та довести її до ідеалу не так просто.

Читайте також Знадобиться всього 30 хвилин: рецепти смачних курячих ковбасок на пательні чи в духовці

Ми поділимося з вами кількома секретами в рецепті, які допоможуть приготувати її, як в ресторані.

Рецепт картоплі по-селянськи

  • Час: 1 година
  • Порції: 2
Інгредієнти:
 – 500 грамів картоплі;
 – 2 чайні ложки солі;
 – 50 грамів кукурудзяного крохмалю;
 – половина чайної ложки червоного перцю;
 – половина чайної ложки чорного меленого перцю;
 – 1 чайна ложка паприки;
 – 2 столові ложки олії.

Приготування:

  • ️Картоплю нарізаємо на шматочки, додаємо сіль. Заливаємо все окропом та залишаємо на 20 хвилин.
  • До крохмалю додаємо всі спеції та перемішуємо. 
  • Зливаємо з картоплі воду та посипаємо сумішшю крохмалю зі спеціями. Викладаємо на деко вкрите пергаментом, поливаємо олією.
  • Розігріваємо духовку до 200 градусів та запікаємо картоплю 25 хвилин до готовності.

Смачного!

Сподобався рецепт? Спробуйте також приготувати ідеальне картопляне пюре вдома.