Як приготувати корисну шаурму: смачний рецепт від бренд-шефа Алекса Юсупова
Бренд-шеф МХП та керівник "Школи м'ясних сомельє МХП" Алекс Юсупов поділився смачним рецептом соковитої та корисної шаурми. Закладаємось, що такої ви ще не куштували!
Шаурма – це страва з Близького Сходу, що має арабське походження. Готується вона з піти або лавашу, які начиняють приправленим рубленим смаженим м'ясом. До м'яса додають соуси та салат зі свіжих овочів.
До теми Рецепти з курячого кебаба – у лаваші, у духовці та на парі
І хоча шаурму можна готувати майже з будь-якого виду м'яса, Алекс Юсупов переконаний, що курятина – саме те, що потрібно для цієї страви. Адже це не лише смачне, але й корисне та поживне м'ясо. Ловіть рецепт соковитої курячої шаурми від шефа!
Рецепт курячої шаурми від Алекса Юсупова
Шаурма з куркою від Алекса Юсупова / Фото "Наша Ряба"
Інгредієнти для соусу:– 2 столові ложки тахіні
– 2 столові ложки води
– ½ лимона
– сіль за смаком
Приготування соусу:
- Додайте до тахіні воду у співвідношенні 50/50, сіль та лимонний сік.
- Швидко перемішайте віничком до консистенції рідкої сметани.
Інгредієнти для шаурми:
– 1 куряче філе "Наша Ряба" (для "просунутих" кулінарів)
– 2-3 курячих стегна без шкіри та кісток "Наша Ряба" (для новачків)
– 3-4 гілочки кінзи або петрушки
– 1 піта або вірменський тандирний лаваш
– ½ чайної ложки кумину (меленої зіри)
– ½ чайної ложки паприки
– 1 пучок свіжого шпинату
– 100 г свіжого грецького або турецького йогурту
– 2-3 солоних огірки
– 1 середній помідор
– щіпка перцю чилі
– 1 зелена цибулина
– 1 столова ложка оливкової олії
– 50 мл білого сухого вина
– 20 г вершкового масла
– зубець часнику
– 2-3 гілочки чебрецю
– сіль перець за смаком
Приготування шаурми:
- Попередньо перекладіть йогурт у сито, накрийте марлею, щоб стекла зайва рідина. На це знадобиться від 40 хвилин до 1 години.
- Філе або стегна розбийте качалкою, щоб товщина не перевищувала 1 сантиметра.
- Замаринуйте курочку в оливковій олії, солі, перці, паприці, зірі та чилі. Можна готувати відразу або для кращого ефекту залишити маринуватись на кілька годин або всю ніч.
- Смажте куряче м'ясо з обох боків на середньому вогні. За три хвилини до кінця додайте чебрець, вино та хвилину випарюйте. Тоді додайте вершкове масло.
- Перекладіть курочку на дошку або тарілку та дайте відпочити кілька хвилин.
- Наріжте її великими шматками поперек волокон.
- Наріжте томати та огірки тонкими слайсами.
- Викладіть на лаваш листя салату.
- Зверху викладіть шар йогурту, тоді курочку, томати та огірки.
- Зверху посипте нарізаною зеленою цибулею, петрушкою або кінзою.
- Полийте соусом із тахіні та загорніть.
- Готово!
Смакуємо та насолоджуємось!