Шаурма – це страва з Близького Сходу, що має арабське походження. Готується вона з піти або лавашу, які начиняють приправленим рубленим смаженим м'ясом. До м'яса додають соуси та салат зі свіжих овочів.

До теми Рецепти з курячого кебаба – у лаваші, у духовці та на парі

І хоча шаурму можна готувати майже з будь-якого виду м'яса, Алекс Юсупов переконаний, що курятина – саме те, що потрібно для цієї страви. Адже це не лише смачне, але й корисне та поживне м'ясо. Ловіть рецепт соковитої курячої шаурми від шефа!

Рецепт курячої шаурми від Алекса Юсупова

Шаурма з куркою від Алекса Юсупова / Фото "Наша Ряба"

Приготування соусу:

  1. Додайте до тахіні воду у співвідношенні 50/50, сіль та лимонний сік.
  2. Швидко перемішайте віничком до консистенції рідкої сметани.

Приготування шаурми:

  1. Попередньо перекладіть йогурт у сито, накрийте марлею, щоб стекла зайва рідина. На це знадобиться від 40 хвилин до 1 години.
  2. Філе або стегна розбийте качалкою, щоб товщина не перевищувала 1 сантиметра.
  3. Замаринуйте курочку в оливковій олії, солі, перці, паприці, зірі та чилі. Можна готувати відразу або для кращого ефекту залишити маринуватись на кілька годин або всю ніч.
  4. Смажте куряче м'ясо з обох боків на середньому вогні. За три хвилини до кінця додайте чебрець, вино та хвилину випарюйте. Тоді додайте вершкове масло.
  5. Перекладіть курочку на дошку або тарілку та дайте відпочити кілька хвилин.
  6. Наріжте її великими шматками поперек волокон.
  7. Наріжте томати та огірки тонкими слайсами.
  8. Викладіть на лаваш листя салату.
  9. Зверху викладіть шар йогурту, тоді курочку, томати та огірки.
  10. Зверху посипте нарізаною зеленою цибулею, петрушкою або кінзою.
  11. Полийте соусом із тахіні та загорніть.
  12. Готово!

Смакуємо та насолоджуємось!