Українські крученики з курятини – смак, який не можливо забути

3 травня 2023, 18:01
Читать новость на русском

Джерело:

Алекс Міль

Які популярні страви української кухні ви знаєте, окрім борщу, вареників та капустняку? Правильно, крученики.

Традиційні українські крученики готують зі свинини, але дібрали рецепти з ніжної курятини. Пропонуємо приготувати їх з соковитою грибною начинкою, а чудовим доповненням стане картполяне пюре.

Читайте також Як організувати ідеальний пікнік: рецепти з курятини на будь-який смак

Якщо ви хочете щоразу новий смак кручеників – змінюйте начинки. Популярними є начинка з чорносливу, овочева з тушкованою моркви чи м'ясна.

Рецепт курячих кручеників з грибами

  • Час: 35 хвилин
  • Порції: 4 – 6
Інгредієнти:
 – 750 грамів курячого філе;
 – сіль, перець, часник;
 – 200 грамів грибів;
 – 120 грамів моркви;
 – 100 грамів цибулі;
 – 15 грамів олії для смаження + 10 грамів масла.
Для вершкового соусу:
 – 400 грамів води;
 – 5 столових ложок сметани;
 – 3 зубчики часнику;
 – 1 столова ложка борошна;
 – сіль, перець.

Приготування:

  • Розрізаємо куряче філе на дві половини, відбиваємо з обох сторін, присипаємо сіллю, чорним меленим перцем.
  • Для начинки на олії обсмажуємо гриби з цибулею 7 – 8 хвилин. Додаємо трішки масла, і дрібно натерту моркву. Просмажуємо ще 5 – 6 хвилин.
  • Викладаємо начинку на м’ясо та скручуємо рулетики.
  • Обсмажуємо на олії по 2 хвилини з усіх боків, щоб гарно прихопились.
  • Змішуємо у сковорідці усі інгредієнти для соусу: воду, сметану, борошно, давлений часник, сіль, перець. Тушкуємо цей соус кілька хвилин.
  • Переливаємо в форму для випічки, кладемо крученики, і запікаємо 30 хв при 190 градусах, або можна протушкувати при закритій кришці, час від часу перекидаючи, теж 25 – 30 хвилин.

Смачного!