Найсмачніший рецепт курки – готуємо в кисло-солодкому соусі

4 травня 2023, 13:08
Читать новость на русском

Джерело:

Алекс Міль

Курочка один з улюблених продуктів українців, адже вона не тільки корисна, а ще й соковита та дієтична.

Курка в кисло-солодкому соусі – це традиційна страва китайської кухні. В Китаї її подають з щедрою порцією рису.

Читайте також Фінгер фуд – їжа, яку зручно їсти руками

Її можна готувати як додаток до гарніру, або як окрему, самостійну страву додатково з овочами (солодкий перець, цибуля, морква, редька).

Рецепт курки в кисло-солодкому соусі

  • Час: 35 хвилин
  • Порції:
Інгредієнти:
 – 500 грамів курячого філе;
 – 20 грамів борошна;
 – сіль;
 – чорний мелений перець;
 – мелена солодка паприка;
 – 15 грамів олії;
 – 3 столові ложки соєвого соусу;
 – 1 столова ложка соусу теріякі;
 – 1 столова ложка винного оцту;
 – 2 зубчики часнику;
 – 20 – 25 грамів меду;
 – зелена цибуля і насіння кунжуту.

Приготування:

  • Куряче філе нарізаємо невеликими кубиками. Солимо, перчимо, додаємо паприку і вимішуємо. Всипаємо борошно і знову вимішуємо.
  • Обсмажуємо на олії, близько 7 – 8 хвилин, регулярно перемішуючи.
  • Вливаємо соєвий соус, соус теріякі, винний оцет.
  • Додаємо мед, рублений часник. Перемішуємо і залишаємо тушкуватись ще 7 хвилин. Присипаємо кунжутом і цибулею і подаємо.

Смачного!