Гомілки є основою багатьох традиційних рецептів, а також новітніх кулінарних експериментів, зазначає 24 Канал. Окрім того, цей продукт чудово смакує і як самостійна страва.
Читайте також Відпочинок без зайвої мороки: апетитна курочка з овочами
Господині віддають перевагу саме цій частині курочки, адже на ній багато м'яса і майже немає жиру та кісток. До того ж гомілки можна запікати у духовці або смажити на сковорідці чи мангалі. Таке різноманіття способів приготування є гарантією того, що цей продукт вам точно не набридне.
Одним із секретів ідеального смаку курячих гомілок є правильний маринад. Однак маринування м’яса – це доволі клопіткий та тривалий процес. Тож для тих, хто цінує свій час і не хоче витрачати його на кухні, є чудовий варіант – придбати продукти, вже готові до приготування, як-от м’ясні вироби від ТМ "Наша Ряба Апетитна".
Бренд пропонує різноманітні варіанти якісних замаринованих гомілок. В асортименті кожен знайде те, що припаде йому до душі, адже вибір маринадів доволі широкий – від більш класичних до унікальних гостро-солодких поєднань та навіть фруктових ноток.
Завдяки ТМ "Наша Ряба Апетитна" приготування гомілок стає максимально простим. Вам потрібно зробити лише 2 кроки – відкрити упаковку та запекти або підсмажити м’ясо.
А щоб експерименти на кухні були ще легшими та приємнішими, пропонуємо 3 перевірені рецепти страв, які стануть окрасою вашого столу.
Рецепт плову з курячими гомілками
- Час: 80 хвилин
- Порції: 4
Готуємо апетитний плов з курячими гомілками / Фото Shutterstock
Приготування:
- На розігрітій сковорідці обсмажуємо нарізану кубиками цибулю до прозорості. Додаємо натерту моркву та продовжуємо смажити ще 5 хвилин.
- Присмачуємо спеціями та перемішуємо. Перекладаємо все у жаротривку форму для запікання. Висипаємо зверху рис.
- Викладаємо на рис почищені зубчики часнику та курячі гомілки. Посипаємо все зірою та барбарисом.
- Вливаємо у форму 2 склянки води, щоб вона покривала рис на два пальці.
- Запікаємо плов під кришкою в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 40 хвилин. Потім знімаємо кришку і витримуємо ще 15 хвилин – до повної готовності страви.
Курячі гомілки на сковорідці з часником
- Час: 50 хвилин
- Порції: 4
Апетитні курячі гомілки на сковорідці з часником / Фото Shutterstock
Приготування:
- Розігріваємо сковорідку з олією та обсмажуємо на ній курячі гомілки протягом 30 – 35 хвилин.
- Поки м’ясо готується, миємо та чистимо молоду картоплю. Нарізаємо її довільними шматками (можна навпіл, або четвертинками). Додаємо до гомілок.
- Нарізаємо грубими шматочками ріпчасту цибулю та поміщаємо до м'яса та картоплі.
- З часнику зрізаємо тверду частину, аби голівка трималася на ніжці. Викладаємо його на сковорідку або запікаємо у фользі в духовці (за бажанням).
- Наприкінці додаємо до м’яса цілі перчики капі та солимо страву. Готуємо все ще 10 – 15 хвилин.
- Подаємо з хрумкими брускетами або лавашем.
Курячі гомілки, запечені на мангалі з кукурудзою
- Час: 45 хвилин
- Порції: 4
Курячі гомілки, запечені на мангалі з кукурудзою, засмакують кожному / Фото Shutterstock
Приготування:
- На решітку викладаємо курячі гомілки та нарізані порційними шматочками качани кукурудзи. За бажанням їх можна запікати цілими.
- Трішки поливаємо олією та солимо кукурудзу.
- Смажимо на мангалі до готовності 30 хвилин.
Смачного!
Свіжомариновану курочку ТМ "Наша Ряба Апетитна" можна знайти у мережі М'ясомаркет, Сільпо, NOVUS, АТБ-Маркет, VARUS, METRO, FOZZY, ФОРА та інших. А ще більше апетитних рецептів на будь-який смак шукайте в інстаграмі бренду.