Гомілки є основою багатьох традиційних рецептів, а також новітніх кулінарних експериментів, зазначає 24 Канал. Окрім того, цей продукт чудово смакує і як самостійна страва.

Читайте також Відпочинок без зайвої мороки: апетитна курочка з овочами

Господині віддають перевагу саме цій частині курочки, адже на ній багато м'яса і майже немає жиру та кісток. До того ж гомілки можна запікати у духовці або смажити на сковорідці чи мангалі. Таке різноманіття способів приготування є гарантією того, що цей продукт вам точно не набридне.

Одним із секретів ідеального смаку курячих гомілок є правильний маринад. Однак маринування м’яса – це доволі клопіткий та тривалий процес. Тож для тих, хто цінує свій час і не хоче витрачати його на кухні, є чудовий варіант – придбати продукти, вже готові до приготування, як-от м’ясні вироби від ТМ "Наша Ряба Апетитна".

Бренд пропонує різноманітні варіанти якісних замаринованих гомілок. В асортименті кожен знайде те, що припаде йому до душі, адже вибір маринадів доволі широкий – від більш класичних до унікальних гостро-солодких поєднань та навіть фруктових ноток.

Завдяки ТМ "Наша Ряба Апетитна" приготування гомілок стає максимально простим. Вам потрібно зробити лише 2 кроки – відкрити упаковку та запекти або підсмажити м’ясо.

А щоб експерименти на кухні були ще легшими та приємнішими, пропонуємо 3 перевірені рецепти страв, які стануть окрасою вашого столу.

Рецепт плову з курячими гомілками

  • Час: 80 хвилин
  • Порції: 4

Готуємо апетитний плов з курячими гомілками / Фото Shutterstock

Приготування:

  • На розігрітій сковорідці обсмажуємо нарізану кубиками цибулю до прозорості. Додаємо натерту моркву та продовжуємо смажити ще 5 хвилин.
  • Присмачуємо спеціями та перемішуємо. Перекладаємо все у жаротривку форму для запікання. Висипаємо зверху рис.
  • Викладаємо на рис почищені зубчики часнику та курячі гомілки. Посипаємо все зірою та барбарисом.
  • Вливаємо у форму 2 склянки води, щоб вона покривала рис на два пальці.
  • Запікаємо плов під кришкою в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 40 хвилин. Потім знімаємо кришку і витримуємо ще 15 хвилин – до повної готовності страви.

Курячі гомілки на сковорідці з часником

  • Час: 50 хвилин
  • Порції: 4

Апетитні курячі гомілки на сковорідці з часником / Фото Shutterstock

Приготування:

  • Розігріваємо сковорідку з олією та обсмажуємо на ній курячі гомілки протягом 30 – 35 хвилин.
  • Поки м’ясо готується, миємо та чистимо молоду картоплю. Нарізаємо її довільними шматками (можна навпіл, або четвертинками). Додаємо до гомілок.
  • Нарізаємо грубими шматочками ріпчасту цибулю та поміщаємо до м'яса та картоплі.
  • З часнику зрізаємо тверду частину, аби голівка трималася на ніжці. Викладаємо його на сковорідку або запікаємо у фользі в духовці (за бажанням).
  • Наприкінці додаємо до м’яса цілі перчики капі та солимо страву. Готуємо все ще 10 – 15 хвилин.
  • Подаємо з хрумкими брускетами або лавашем.

Курячі гомілки, запечені на мангалі з кукурудзою

  • Час: 45 хвилин
  • Порції: 4

Курячі гомілки, запечені на мангалі з кукурудзою, засмакують кожному / Фото Shutterstock

Приготування:

  • На решітку викладаємо курячі гомілки та нарізані порційними шматочками качани кукурудзи. За бажанням їх можна запікати цілими.
  • Трішки поливаємо олією та солимо кукурудзу.
  • Смажимо на мангалі до готовності 30 хвилин.

Смачного!

Свіжомариновану курочку ТМ "Наша Ряба Апетитна" можна знайти у мережі М'ясомаркет, Сільпо, NOVUS, АТБ-Маркет, VARUS, METRO, FOZZY, ФОРА та інших. А ще більше апетитних рецептів на будь-який смак шукайте в інстаграмі бренду.