25 вересня,
21:54
Вас зігріє ватерзой: рецепт густого та ситного бельгійського супу з куркою
Джерело:
ЇжаТрадиційний суп Фламандського регіону Бельгії має давню історію й дуже цікавий смак. Зазвичай ватерзой готують із рибою, але ми пропонуємо варіант із куркою. Вийде наваристо, ароматно й дуже ситно!
Особливого смаку ватрезою надає яєчно-вершкова суміш, яку додають наприкінці приготування. Завдяки їй суп набуває кремової густоти та ніжності.
Читайте також Дитячі страви з куркою на щодень: соковиті мітболи, наґетси та котлети із сирною начинкою
Після тарілки такого супу не захочеться навіть десерту!
Бельгійський суп ватерзой з куркою
- Час: 2 години
- Порції: 6 – 8
Курячий суп / Фото eats marter
– 1 куряча тушка;
– 1 лавровий листок;
– тим'ян;
– 50 г вершкового масла;
– 2 ріпчасті цибулини;
– 1 500 мл курячого бульйону;
– 3 морквини;
– 3 стебла селери;
– 3 цибулини-порей;
– 5 картполини;
– 250 мл вершків жирністю 30 – 33%;
– 2 яєчних жовтки;
– 25 г петрушки;
– сіль;
– мелений чорний перець.
Приготування:
- Дрібно наріжте цибулю та обсмажте в каструлі (з товстим дном) на вершковому маслі.
Приготування супу / Фото Їжа
- Курячу тушку натріть спеціями та викладіть грудкою донизу в каструлю (на цибулю).
Приготування супу / Фото Їжа
- Залийте все бульйоном так, щоб він покривав м'ясо. Тушкуйте інгредієнти на маленькому вогні близько 30 хвилин.
- Додайте до супу грубо нарізану цибулю порей, моркву і селеру. Присмачте тим'яном і лавровим листком. Накрийте суп кришкою і варіть ще 30 хвилин.
Приготування супу / Фото Їжа
- Наріжте картоплю грубими шматками і варіть ще 20 хвилин.
Приготування супу / Фото Їжа
- Вийміть курку з каструлі й охолодіть. Відділіть м'ясо від кісток та шкіри.
- Змішайте жовтки та вершки, додайте трішки бульйону та швидко перемішайте. Влийте соус до супу і ретельно вимішайте його ложкою.
Приготування супу / Фото Їжа
- Відправте куряче м'ясо до супу й перемішайте.
- Перед подачею до столу додайте до супу дрібно нарізану петрушку.
- Суп готовий.
Смачного!