Особливого смаку ватрезою надає яєчно-вершкова суміш, яку додають наприкінці приготування. Завдяки їй суп набуває кремової густоти та ніжності.
Читайте також Дитячі страви з куркою на щодень: соковиті мітболи, наґетси та котлети із сирною начинкою
Після тарілки такого супу не захочеться навіть десерту!
Бельгійський суп ватерзой з куркою
- Час: 2 години
- Порції: 6 – 8
Курячий суп / Фото eats marter
Приготування:
- Дрібно наріжте цибулю та обсмажте в каструлі (з товстим дном) на вершковому маслі.
Приготування супу / Фото Їжа
- Курячу тушку натріть спеціями та викладіть грудкою донизу в каструлю (на цибулю).
Приготування супу / Фото Їжа
- Залийте все бульйоном так, щоб він покривав м'ясо. Тушкуйте інгредієнти на маленькому вогні близько 30 хвилин.
- Додайте до супу грубо нарізану цибулю порей, моркву і селеру. Присмачте тим'яном і лавровим листком. Накрийте суп кришкою і варіть ще 30 хвилин.
Приготування супу / Фото Їжа
- Наріжте картоплю грубими шматками і варіть ще 20 хвилин.
Приготування супу / Фото Їжа
- Вийміть курку з каструлі й охолодіть. Відділіть м'ясо від кісток та шкіри.
- Змішайте жовтки та вершки, додайте трішки бульйону та швидко перемішайте. Влийте соус до супу і ретельно вимішайте його ложкою.
Приготування супу / Фото Їжа
- Відправте куряче м'ясо до супу й перемішайте.
- Перед подачею до столу додайте до супу дрібно нарізану петрушку.
- Суп готовий.
Смачного!