13 лютого,
10:31
Як приготувати курячу грудку на сковорідці: рецепт з вершками та шпинатом
Джерело:
Смачні рецептиТака страва стане чудовою окрасою як буденного, так і святкового столу.
Куряче філе можна готувати різними способами: варити, запікати, тушкувати та використовувати сувід. Сьогодні ми пропонуємо скористатися одним з найпростіших методів – смаження.
Читайте також Романтична вечеря у середземноморському стилі із готовими стравами від LaStrava
Але не просто обсмажити, а замаринувати та готувати у вершковому соусі зі шпинатом. Смачно – пальчики оближете!
Рецепт курячого філе в соусі
- Час: 50 хвилин
- Порції: 2
– 2 курячих філе;
– 2 зубчики часнику;
– борошно;
– листя шпинату;
– томати чері;
– 200 грамів 15% вершків;
– оливкова олія;
– сіль;
– спеції до курки.
Приготування:
- Філе курки розрізаємо на ромбики, не дорізаючи до кінця.
- Солимо та приправляємо спеціями. Кожне філе обвалюємо в борошні з обох сторін, в кишеньки теж має потрапити борошно.
- На оливковій олії обсмажуємо часник до золотистості та прибираємо його.
- Викладаємо на сковорідку філе ромбиками до низу та смажимо по 4 хвилинки з кожної зі сторін до золотистої скоринки на високому вогні.
- Прибираємо філе зі сковорідки.
- Викладаємо на сковорідку шпинат та томати, смажимо декілька хвилин та заправляємо гарячими вершками.
- Повертаємо філе до вершкового соусу та готуємо ще по 5 хвилин з кожної зі сторін на середньому вогні під кришкою.
Смачного!