Це неймовірно смачно: як легко приготувати пене арраб'ята з куркою
Джерело:
ВВС FoodПаста у будь-якому вигляді – завжди вдала ідея для вечері. Трішки зусиль та магії пікантності, і на вашому столі опиниться страва, якою вам точно захочеться похизуватися.
Як ви вже знаєте, в Італії паста різної форми має свою назву. Сьогодні ми приготуємо продовгасті пенне з пікантною курочкою. Приготуйтеся до нових кулінарних вражень та ділитися досвідом, адже цей рецепт у вас точно попросять.
Цікаво МХП запустив кулінарний чат-бот на базі штучного інтелекту: які його можливості
Рецепт пене арраб'ята з куркою
Час: 30 хвилин
Порцій: 4
Інгредієнти:
– 2 великих курячих філе;
– 4 столові ложки оливкової олії;
– 4 дрібно нарізані зубчики часнику;
– дрібка дрібно нарізаної петрушки;
– дрібка чилі;
– 400 грамів нарізаних помідорів;
– 1 столова ложка цукру;
– 400 грамів пасти пенне;
– сіль та перець до смаку;
– трішки тертого сиру для подачі.
Приготування:
- Курку солимо, перчимо та обсмажуємо на оливковій олії до золотистої скоринки.
- В маленькій мисці змішуємо петрушку, чилі та часник. Додаємо решту олії на сковорідку та смажимо суміш 30 секунд. Повинен виділитися аромат, але часник не повинен підрум'янитися.
- Швидко додаємо помідори та цукор. Додайте на сковорідку чверть склянки води, покладіть грудки у соус та тушкуйте 8 – 10 хвилин. На середині процесу курочку потрібно перевернути.
- Через зазначений час виймаємо курку, переконуємося, що вона готова, і варимо соус ще 10 хвилин, поки він не стане густим.
- Наріжте курячі грудки на менші шматочки та поверніть у соус.
- Зваріть пенне в окремій каструлі.
- Готову пасту з'єднуємо з соусом, перед подачею посипаємо сиром.