Ліниві голубці з м'ясом – рецепт який ви точно захочете повторити

7 жовтня 2023, 08:51
Читать новость на русском

Голубці – давня страва української кухні, яку так полюбляємо готувати на свята чи до недільного столу. Проте не завжди є достатньо часу, аби їх сформувати та запекти. У нас є рецепт лінивих голубців, які стануть улюбленими.

Любите їсти голубці, але не любите їх готувати? Тоді цей дуже лінивий рецепт саме для вас. Вам не потрібно нічого відварювати, довго тушкувати чи нарізати. Рецепт настільки доступний та простий, що з ним справиться навіть дитина.

Читайте також Знадобиться всього 30 хвилин: рецепти смачних курячих ковбасок на пательні чи в духовці

Рецепт лінивих голубців

  • Час: 1 година
  • Порції: 4
Інгредієнти:
 – 1 білоголова капуста;
 – 400 – 500 грамів м'ясного фаршу;
 – 1 ріпчаста цибуля;
 – 200 грамів густої сметани;
 – улюблені спеції;
 – свіжа зелень кропу;
 – 1 помідор;
 – 80 грамів твердого сиру;
 – сіль.

Приготування:

  • Нарізаємо білоголову капусту кільцями товщиною 2 – 3 сантиметри. Викладаємо на деко вкрите пергаментом. Змащуємо капусту олією.
  • М'ясний фарш змішуємо з нарізаною дрібними кубиками цибулею, додаємо спецій та формуємо кульки. Викладаємо на капусту, трішки притискаємо руками.
  • Для соусу змішуємо густу сметану, подрібнений кріп, спеції. Викладаємо на фарш, а зверху кільце помідора.
  • Відправляємо все в розігріту до 200 градусів духовку на 40 хвилин.
  • Натираємо ліниві голубці сиром та відправляємо ще запікатися на 10 – 15 хвилин, до готовності страви.

Смачного!

Сподобався рецепт? Спробуйте також приготувати ідеальне картопляне пюре за рецептом.