Більшість вважає, що морепродукти це дорого та тільки для особливих подій. Українська блогерка Яна Станішевська запевняє, що всього за 100 гривень можна приготувати вишукану та ситну вечерю з мідій, яка точно сподобається вашій половинці.

Читайте також Легко, швидко й зі смаком: топ-3 незвичні страви з курки, що полонять усю родину

Мідії не тільки смачні, а й корисні. В них міститься понад двадцять унікальних амінокислот, велика кількість вітамінів, серед яких А, С, D, РР, Е і група В. Безліч мінералів: кальцій, фосфор, магній, натрій, залізо – і це ще не весь перелік.

У мідіях надзвичайно мало жирів, тому їх радять вживати дієтологи.

Рецепт мідій з часником та вершками

  • Час: 15 хвилин
  • Порції: 2

Приготування:

  1. Ретельно промийте мідії, якщо ви придбали їх свіжими. Якщо у вас свіжоморожені мідії, попередньо відварені – просто викладіть їх в глибокий посуд.
  1. У глибокій сковорідці або каструлі розтопіть вершкове масло.
  1. Дрібно наріжте цибулю та часник та обсмажте на сковорідці протягом 2 хвилин.
  1. Відправте в сковорідку або каструлю мідії та полийте їх вином.


Мідії у вершковому соусі / Фото Яни Станішевської

  1. Накрийте кришкою та тушкуйте 4 – 5 хвилин. За цей час мідії повністю повнинні відкритися.
  1. Влийте до мідій вершки та тушкуйте страву ще 2 хвилини.
  1. Дрібно наріжте петрушку та посипте нею морепродукти. Перемішайте страву, щоб соус рівномірно розійшовся по мідіях.
  1. Подавайте страву до столу з хрумким багетом та склянкою білого сухого вина. Смачного!