Дивовижний смак: як готувати молоду картоплю у духовці
13 березня 2024,
15:35
Читать новость на русском
Джерело:
SmakerМолода картопля – це один з найочікуваніших продуктів весняного періоду. Це улюблений гарнір, який можна доповнити будь-яким м'ясом та салатом.
Однією з головних переваг молодої картоплі є те, що вона не потребує довгого часу приготування, оскільки має тендітну текстуру. Це робить її ідеальним компаньйоном для різноманітних страв – від салатів до гарнірів та навіть супів.
Цікаво "Водний Світ" дарує відчуття свята: що особливого приготувати з морепродуктами
Рецепт молодої картоплі у духовці
- Час: 1 година
- Порцій: 4
– 1 кілограм молодої картоплі;
– 5 – 8 зубчиків часнику;
– 5 столових ложок оливкової олії;
– сіль до смаку;
– подрібнена зелень: любисток, чебрець, майоран, кріп, петрушка або розмарин – вибирайте на свій смак.
Приготування:
- Молоду картоплю ретельно почистіть і обсушіть паперовим рушником.
- Помістіть її в миску і полийте оливковою олією. Якщо вам не подобається смак оливкової олії, можна використовувати розтоплене масло. Додайте продавлений часник, подрібнену зелень і сіль. Перемішайте картоплю, щоб вона покрилася оливковою олією.
- Підготуйте чорне деко з духовки та застеліть його папером для випічки.
- Викладіть картоплю на деко і рівномірно розподіліть її.
- Поставте в розігріту до 200°С духовку і випікайте 40 хвилин.
- Під час запікання можна щипцями перевернути картоплю на інший бік. Запечена картопля повинна бути золотистою.
- Подавайте картоплю прямо з духовки, щедро посипавши свіжим кропом.
- Додайте до картоплі улюблене м'ясо.
- Запечена картопля як самостійна страва чудово смакує зі склянкою кефіру або кислого молока.