Ідеальний до чаю чи кави – рецепт морквяного пирога з сиром
1 травня 2023,
13:03
Читать новость на русском
Псується морква, а ви не знаєте, що з неї приготувати? Скористайтеся рецептом морквяного пирога, який готує сам Ектор Хіменес-Браво.
Шоколад, цукерки, печиво чи пиріжки – навіть ці смаколики з часом набридають. Якщо ви в пошуках незвичної альтернативи, радимо спробувати цей морквяний пиріг.
Читайте також Як організувати ідеальний пікнік: рецепти з курятини на будь-який смак
Рецептом домашньої випічки поділився український шеф-кухар колумбійського походження Ектор Хіменес-Браво. Така випічка чудово підійде як до святкового столу, так і до буденного.
Рецепт морквяного пирога
- Час: 70 хвилин
- Порції: 6 – 8
– 140 грамів олії;
– 2 яйця;
– 200 грамів цукру (коричневого);
– 300 грамів тертої моркви;
– 180 грамів борошна;
– половина чайної ложки соди;
– 1 чайна ложка кориці;
– сіль;
– ананаси;
– родзинки;
– улюблені горіхи.
Для глазурі:
– 250 грамів вершкового сиру;
– 275 грамів цукрової пудри.
Приготування:
- Розігріваємо духовку до 150 градусів.
- Для приготування пирога змішуємо всі інгредієнти для тіста. Ананаси нарізаємо дрібними шматочками, родзинки попередньо замочуємо у воді.
- Ретельно перемішуємо тісто, перекладаємо у жаротривку форму та відправляємо випікатися на 60 хвилин.
- Морквяний пиріг готовий, коли зубочистка буде повністю сухою.
- Даємо випічці повністю охолонути, а лише потім додаємо зверху глазур.
Смачного!