Не торт, витвір мистецтва – рецепт мусового десерту з полуницею та лимоном

6 червня 2023, 16:29
Читать новость на русском

Джерело:

Юлія Віліч

Щоб створити справжній кондитерський шедевр не обов'язково закінчувати кулінарні курси. Розкішний торт можна приготувати власноруч.

Полунично-лимонний мусовий торт стане не тільки смачним доповненням до кави чи чаю, а й окрасою будь-якого святкового столу.

Читайте також Сезон відпочинку на природі: як приготувати шашлик із курятини на будь-який смак

Торт неймовірно красивий зовні, а всередині справжній витвір мистецтва. Кожен шар торта в розрізі наповнений своїм особливим смаком, які чудово поєднуються між собою.

Рецепт полунично-лимонного мусового торта

  • Час: 6 годин
  • Порції: 8
Інгредієнти для бісквіта (форма 19 см):
 – 3 яйця;
 – 120 грамів цукру;
 – 120 грамів борошна;
 – 25 грамів олії;
 – 4 грамів розпушувача.

Приготування:

  • Яйця збиваємо з цукром впродовж 5 хвилин до пишної світлої маси.
  • Додаємо просіяне борошно та розпушувач. Вимішуємо лопаткою до однорідності, додаємо олію.
  • Швиденько вимішуємо. Виливаємо тісто на деко застелене пергаментом.
  • Випікаємо при 180 градусах 12 хвилин. Виймаємо і діємо охолонути.
  • Вирізаємо коло 16 сантиметрів і ховаємо його під харчову плівку.

Інгредієнти для полуничного конфі:
 – 200 грамів полуничного пюре;
 – 50 грамів цукру;
 – 1 чайна ложка крохмалю + 20 грамів води;
 – 5 грамів желатину замоченого у 30 грамах води.

Приготування:

  • До пюре додаємо цукор. Ставимо на вогонь, як тільки маса буде на межі закипання, додаємо крохмаль розведений водою.
  • Після закипання проварюємо конфі 30 секунд, постійно помішуючи. Далі знімаємо з вогню, даємо охолонути 2 хвилини і додаємо желатин.
  • Перемішуємо і виливаємо у силіконову форму або підготовлене роз'ємне кільце діаметром 16 сантиметрів. Ставимо в холодильник до застигання.
Інгредієнти для полуничного мусу:
 – 140 грамів полуничного пюре;
 – 60 грамів цукру;
 – 6 грамів желатину замоченого у 35 грамах води;
 – 1 чайна ложка крохмалю;
 – 200 грамів жирних вершків.

Приготування:

  • До пюре додаємо цукор та крохмаль. Ставимо на вогонь і проварюємо масу після закипання 30 секунд. Знімаємо і після двох хвилин охолодження додаємо желатин. Даємо охолонути до тепленького стану.
  • Додаємо збиті вершки і перемішуємо вінчиком до однорідності. Виливаємо мус зверху застиглого конфі і ставимо начинку в морозильник до повної заморозки.

Інгредієнти для лимонного мусу:
 – 120 грамів лимонного соку;
 – 110 грамів цукру;
 – 1 чайна ложка лимонної цедри;
 – 4 яєчні жовтки;
 – 70 грамів білого шоколаду;
 – 500 грамів жирних вершків;
 – 14 грамів желатину замоченого у 60 грамах води.

Приготування:

  • До жовтків додаємо цукор, перемішуємо вінчиком. Додаємо сік та цедру. Ставимо на мінімальний підігрів і варимо до легкого загущення близько 5 хвилин (постійно помішуємо). Пропускаємо масу через сито.
  • Додаємо шоколад. Перемішуємо і додаємо желатин. Даємо охолонути до теплого стану.
  • Об'єднуємо заварну лимонну основу зі збитими вершками і ретельно вимішуємо лопаткою, а потім вінчиком до однорідності.
  • Викладаємо все шарами, останнім має бути бісквіт. Відправляємо все в морозилку до охолодження. За бажанням поливаємо дзеркальною глазур'ю.

Смачного!