Солодкий пікнік: як приготувати ніжний маршмелоу на вогні
Вихідні – чудова нагода зібратись всією родиною або у дружньому колі на пікнік та приготувати смачні страви та десерт. Маршмелоу – чудова ідея для солодкої страви. Як правильно — читайте у матеріалі.
Якщо ви збираєтеся на пікнік, не забудьте про десерт. Маршмелоу можна купити у магазині. Солодкий, тягучий маршмелоу з золотою скоринкою сподобається всім.
Читайте також Що взяти з собою на пікнік: список необхідних речей та продуктів
Для того, щоб правильно смажити маршмелоу, потрібно дотримуватись таких правил:
- обирайте не зефір, а пастилу;
- використовуйте дерев'яні шпажки для шашликів або тонкі металеві шампури з дерев'яною ручкою, щоб під час приготування не обпектися;
- смажте не більше 2 хвилин до карамельного кольору;
- готуйте над верхнім полум'ям.
Маршмелоу на вогні/ Фото Unsplash
Маршмелоу — це кондитерський виріб, який готують з цукру або кукурудзяного сиропу, з додаванням води, желатину збитих у густу піну. Іноді додають яйця.
Назва походить від англійської рослини – алтеї лікарської – marshmallow plant. Перші солодкі маршмелоу готували зі шматочків кореня з додаванням меду та варили до затвердіння, а потім використовували для лікування хвороб горла.
Перша згадка солодощів була знайдена у Давньому Єгипті. У ХIХ столітті у Франції кондитери у рецепт додали яєчний білок та трояндову воду – назвали — кремовий зефір (Pâte de guimauve). 1896 року знайдено рецепт маршмелоу в американській книзі рецептів – Fannie Farmer's Boston School Cook Book.
Маршмелоу додають до кави, какао, у запечені фрукти, а також у морозиво та у сендвіч з печива.
Маршмелоу/ Фото Unsplash
Як приготувати маршмелоу на вогні
- Час: 2 хвилини
- Порції: 4 – 8
- Калорійність на 100 грамів: 319 ккал
– маршмелоу;
– дерев'яні шпажки.
- Для приготування маршмелоу заздалегідь розпаліть багаття – за годину.
- Пастилу наколюйте по одній на дерев'яну шпажку. Обсмажте протягом 2 хвилин з двох сторін, постійно перевертаючи, готуйте над полум'ям до золотого кольору.
- Викладіть на тарілку гарячий маршмелоу, залиште для охолодження. Смачного!