Оякодон – різновид японської страви донбурі, яка являє собою глибоку тарілку з рисом, наповнену різними інгредієнтами.
Читайте також Нещодавно завершився фестиваль "InRestFest'2021" за підтримки ТМ "KURATOR": чим він запам'ятався
Якщо вірити джерелам, оякодон вперше приготували в Осаці 1900 роки. Кухар додав до рису шматочки курки з цибулею та рясно полив яйцем.
Готувати цю страву можна не тільки з куркою, а ще й з яловичиною, або іншим м'ясом. Проте з куркою оякодон смакує найкраще.
Рецепт оякодону – японського омлету
- Час: 30 хвилин
- Порції: 2
Японський омлет / Фото Мashed
Приготування:
- Заздалегідь відваріть рис.
- Цибулину почистіть від лушпиння й наріжте півкільцями.
- Розігрійте сковороду й вилийте в неї соєвий соус.
Приготування страви / Фото Їжа
- Коли соєвий соус почне кипіти, додайте нарізану цибулю та цукор. Карамелізуйте цибулю 2 – 3 хвилини, помішуючи.
- Наріжте куряче філе невеличкими шматочками й відправте на сковороду. Обсмажте м'ясо зусібіч.
Приготування страви / Фото Їжа
- В окремій мисці збийте виделкою яйця.
Приготування страви / Фото Їжа
- Вилийте яйця до сковороди й накрийте кришкою. Готуватиметься омлет 3 – 4 хвилини. Помішувати не треба!
Приготування страви / Фото Їжа
- Дрібно наріжте зелену цибулю.
Приготування страви / Фото Їжа
- Викладіть на таріль рис, на нього обережно – омлет і посипте все зеленою цибулею.
- Подавайте оякодон гарячим.
Смачного!