Оякодон – різновид японської страви донбурі, яка являє собою глибоку тарілку з рисом, наповнену різними інгредієнтами.

Читайте також Нещодавно завершився фестиваль "InRestFest'2021" за підтримки ТМ "KURATOR": чим він запам'ятався

Якщо вірити джерелам, оякодон вперше приготували в Осаці 1900 роки. Кухар додав до рису шматочки курки з цибулею та рясно полив яйцем.

Готувати цю страву можна не тільки з куркою, а ще й з яловичиною, або іншим м'ясом. Проте з куркою оякодон смакує найкраще.

Рецепт оякодону – японського омлету

  • Час: 30 хвилин
  • Порції: 2


Японський омлет / Фото Мashed

Приготування:

  1. Заздалегідь відваріть рис.
  2. Цибулину почистіть від лушпиння й наріжте півкільцями.
  1. Розігрійте сковороду й вилийте в неї соєвий соус.


Приготування страви / Фото Їжа

  1. Коли соєвий соус почне кипіти, додайте нарізану цибулю та цукор. Карамелізуйте цибулю 2 – 3 хвилини, помішуючи.
  1. Наріжте куряче філе невеличкими шматочками й відправте на сковороду. Обсмажте м'ясо зусібіч.


Приготування страви / Фото Їжа

  1. В окремій мисці збийте виделкою яйця.


Приготування страви / Фото Їжа

  1. Вилийте яйця до сковороди й накрийте кришкою. Готуватиметься омлет 3 – 4 хвилини. Помішувати не треба!


Приготування страви / Фото Їжа

  1. Дрібно наріжте зелену цибулю.


Приготування страви / Фото Їжа

  1. Викладіть на таріль рис, на нього обережно – омлет і посипте все зеленою цибулею.
  1. Подавайте оякодон гарячим.

Смачного!