Пухка та яскрава – рецепт паски крафін до Великодня 2023

5 квітня 2023, 11:00
Читать новость на русском

Хочете здивувати родину особливою паскою на Великдень? Приготуйте паску крафін – вона не тільки пухка і солодка, а й надзвичайно ефектна.

Крафіни – відносно новий вид Великодньої випічки, яка так сподобалася українцям, що кожна друга родина випікає її до свята.

Читайте також Три смачні закуски до столу нашвидкуруч: прості рецепти

Особливістю крафінів є спосіб їхнього формування: тісто скручують, розрізають, аби багатошаровість при випіканні утворила особливий рельєф та малюнок.

Спробуйте приготувати паску крафін на Великдень 2023 та здивуйте рідних особливою випічкою на святковому столі. 

Рецепт паски крафін

  • Час: 5 – 6 годин
  • Порції: 4
Інгредієнти для опари:
 – 150 грамів молока теплого;
 – 12 грамів сухих дріжджів;
 – 50 грамів борошна;
 – цедра 1 апельсину, ваніль.
Для тіста:
 – 3 яйця;
 – 150 грамів цукру;
 – 80 грамів розтопленого вершкового масла;
 – 550 грамів борошна (+ 1 столова ложка);
 – 1/3 чайної ложки куркуми (для кольору).
Для начинки:
 _ 100 грамів вершкового масла;
 – сухофрукти, або цукор з корицею чи шоколад (за бажанням).

Приготування:

  • ️Для приготування опари з'єднуємо тепле молоко, дріжджі, борошно, цедру і ваніль, відкладаємо в тепле місце на 10 – 15 хвилин.
  • ️Для тіста збиваємо яйця з цукром 10 – 15 хвилин до стійкої пишної піни, додаємо опару, розтоплене масло, перемішуємо.
  • Частинами по 100 – 150 грамів вводимо борошно і замішуємо тісто. Якщо липне – додайте ще столову ложку борошна. Вимішане тісто буде гладеньке і не буде липнути до рук.
  • ️Залишаємо підійти в теплому місці на 1,5 години.
  • ️Тісто обминаємо і ділимо на 4 частини. ️Кожну розкачуємо в прямокутник 30х40 сантиметрів, змащуємо 25 грамами м‘якого масла, за бажанням додаємо начинку, скручуємо в рулет і формуємо крафін. Відразу кладемо його в форму.
  • ️Сформованим крафінам даємо підійти близько 1 години і випікаємо на нижньому рівні при 170 градусах 45 хвилин + 10 хвилин на середньо рівні, щоб зверху підрум'янились. Якщо бачите, що верх швидко рум‘яниться – накрийте фольгою, і печіть далі.
  • ️Готовим крафінам дайте повністю охолонути.

Смачного!