Рецепт української паски: бабусин перепис, з яким результат буде ідеальним

16 квітня 2024, 06:23
Читать новость на русском

Джерело:

filizhankakavu

Вже зовсім скоро ми будемо готуватися до свята та пекти паску – головний атрибут Великодня. У кожного є власні секрети її приготування, але завше найкраще вдаватися до перевірених рецептів.

Ідеальна паска повинна мати не лише гарну форму, а й повітряну структуру. Цей рецепт наших бабусь, які є дуж вправними господинями, перевірений роками, тож ним сміливо може скористатися навіть новачок. 

Читайте також Користь у кожному шматочку: 5 ідей казкових сніданків із морепродуктами

Рецепт повітряної паски 

Час: 3 години

Порцій: 3

Інгредієнти

– молоко – 0,5 літра;
– дріжджі пресовані – 100 грамів;
– ванільний цукор – 1 пакетик;
– цукор – 200 грамів;
– масло – 200 грамів;
– жовтки – 10;
– сіль – 0,5 чайної ложки;
– куркума – 0,5 чайної ложки;
– родзинки – 150 грамів;
– цедра лимона або апельсина;
– 1 кілограм борошна. 

Приготування: 

  1. У тепле молоко даємо дріжджі, 1 столову ложку цукру та 3 столові ложки борошна. Відставляємо на 15 хвилин. 
  2. Жовтки збиваємо з цукром, додаємо ванільний цукор та сіль, тепле розтоплене масло та цедру лимона. Перемішуємо до однорідності. 
  3. Порціями додаємо просіяне борошно і замішуємо тісто. В кінці додаємо родзинки. Накриваємо тісто та чекаємо, щоб воно виросло вдвічі.
  4. Перекладаємо тісто у форми та даємо йому підрости. Змащуємо жовтком, можна додати до нього столову ложку молока. 
  5. Випікаємо 40 – 45 хвилин при 180 градусах. 
  6. Прикрашаємо до свого смаку та вподобання.

Смачного!

Великодній лайфхак: як зварити яйця, щоб вони не потріскалися.