Як приготувати безе: рецепт французької меренги

14 вересня 2021, 21:36
Читать новость на русском

Джерело:

Їжа

Захотілося чогось легкого та солодкого? Ми підготували для вас рецепт неймовірної меренги, або, як часто її називають, безе. Зробіть усього кілька простих кроків – і за якусь годину ви насолоджуватиметеся вишуканим десертом.

Процес приготування безе не займе у вас багато часу, а решту справи зробить духовка. Важливо, щоб безе сушилися в духовці при низькій температурі 100 – 120 градусів. Вразі високої температури вони будуть горіти.

Читайте також Збираємось на осінній пікнік: корисні поради для вдалого відпочинку

Щоб приготувати кольорові безе достатньо додати до маси кольорового барвника, бажано гелевого.

Рецепт печива безе

  • Час: 70 хвилин
  • Порції: 12 порцій


Безе / Фото Пінтерест

Інгредієнти:
 – 150 г цукру;
 – 3 шт. яєчних білків;
 – 2 ч. л. ванільного цукру.

Приготування:

  1. Змішайте цукор та ванільний цукор.


Приготування безе / Фото Їжа

Пам'ятайте! Щоб білки збилися та були стійкими, їх потрібно обережно відділити від жовтків. Якщо хоч капля жовтка потрапить у білкову суміш – ви їх не зіб'єте.
  1. У окремій мисці збийте в пишну піну білки.


Приготування безе / Фото Їжа

  1. Додайте до білків суміш цукру та продовжуйте збивати міксером ще 5 хвилин. Цукор повинен повністю розчинитися у білках.


Приготування безе / Фото Їжа

  1. Викладіть на деко шар пергаменту для випікання.
  1. Перекладіть білкову масу в кондитерський мішок з насадкою на ваш вибір.
  1. Відсадіть безе на пергамент.


Приготування безе / Фото Їжа

  1. Випікайте безе в розігрітій до 100 – 120 градусів духовці протягом 50 хвилин, якщо вони маленькі, 60 хвилин – середні та 80 хвилин, якщо великі.
  1. Ваші безе готові. Смачного!