25 вересня,
17:40
Кіш з тунцем, броколі та сиром – французька класика на український лад
Джерело:
Готуємо з ЮлієюКіш, або відкритий пиріг - один з улюблених страв українців, який прийшов до нас з французької кухні. Такі пироги традиційно готують солоними, але є й солодкі варіанти.
Кіш Лорен – традиційний пиріг французької кухні. За класичним рецептом його готують з беконом, вершковою заливкою та великою кількістю сиру. Ми пропонуємо вам трішки відійти від класики та приготувати його з рибою та броколі.
Читайте також Нестандартні рецепти страв із курячими котлетами, які посмакують усім
Така варіація пирога стане не тільки ситним обідом чи вечерею, а й принесе нових смаків до вашого звичного столу.
Кіш з тунцем, броколі та сиром – рецепт
- Час: 80 хвилин
- Порції: 8
– 200 грамів борошна;
– 100 грамів холодного вершкового масла;
– 1 яйце;
– 10 грамів молока;
– щіпка солі.
Для начинки:
– 4 яйця;
– 200 грамів вершків 10 – 30% жирності;
– 150 – 200 грамів броколі;
– 200 грамів помідорів;
– 150 грамів сиру моцарела;
– 3 – 4 банки консервованого тунця;
– зелена цибуля.
Приготування:
- Для приготування тіста змішуємо в крихту борошно та масло, додаємо яйце, молоко та щіпку солі.
- Збираємо тісто в кульку та загортаємо у шар харчової плівки, відправляємо на 20 хвилин в холодильник.
- Дістаємо тісто з холодильника та розкачуємо між двома листами пергаменту.
- Викладаємо тісто у форму та проколюємо виделкою, щоб воно краще пропікалося. Зверху застеляємо пергаментом та насипаємо рис, щоб тісто тримало форму під час випічки.
- Розігріваємо духовку до 180 градусів та випікаємо тісто протягом 30 хвилин.
- На готове тісто викладаємо броколі, зелену цибулю, тунець, сир та заливаємо все яйцями збитими з вершками. Додаємо сіль та чорний мелений перець.
- Зверху викладаємо нарізані шматочками помідори.
- Випікаємо все в духовці при 180 градусах 40 – 50 хвилин до готовності.
Смачного!
Сподобався рецепт? Спробуйте також приготувати домашнє засолене сало з паприкою.