Укр Рус
26 листопада, 13:05
4

Гості благатимуть поділитися рецептом: легендарний пляцок "Отаман" за рецептом Лілії Цвіт

Основні тези
  • Пляцок "Отаман" – це багатошаровий десерт, який включає шоколадний і маковий коржі, кокосовий крем, і шар зі згущеним молоком.
  • Основні інгредієнти: борошно, какао, яйця, кефір, мак, масло, кокосова стружка, варене згущене молоко, печиво "До кави", арахіс.

Пляцок – це завжди про особливу святкову атмосферу, яку довершує дивовижний смаколик. А з рецептом Лілії Цвіт вам вдасться відтворити шедевр та стати зіркою вечора!

"Отаман" – це особливий багатошаровий пляцок, який раніше готували навіть на весілля. Він точно зробить ваше свято незабутнім, а гості випитуватимуть рецепт та розхвалюватимуть ваш кулінарний талант. 24 Канал пропонує перевірити цей ефект з рецептом з ютуб-каналу Лілії Цвіт

До теми Забудете дорогу до кондитерської та магазину: торт не кефірі "все змішали – і в духовку"

Як приготувати пляцок "Отаман"? 

  • Час: 2 години
  • Порцій: 12

Інгредієнти
шоколадний корж:
– 300 грамів борошна; 
– 40 грамів какао; 
– 1 чайна ложка соди; 
– 2 яйця;
– 100 грамів цукру; 
– 350 мілілітрів кефіру; 
– 1 пакетик ванільного цукру;
маковий корж: 
– 90 грамів маку; 
– 3 жовтки; 
– 90 грамів масла; 
– 30 грамів панірувальних сухарів; 
– 6 білків; 
– 90 грамів цукру; 
– 30 грамів борошна;
кокосовий крем: 
– 300 мілілітрів молока; 
– 70 грамів цукру; 
– 1 пакетик ванільного цукру; 
– 30 грамів манки; 
– 100 грамів кокосової стружки; 
– 200 грамів масла;
шар зі згущеним молоком: 
– 500 грамів вареного згущеного молока; 
– 300 грамів масла; 
– 300 грамів печива "До кави"; 
– 300 грамів арахісу; 
– 1 чайна ложка горілки; 
– 1 чайна ложка кави. 

Як зробити смачний пляцок "Отаман": дивіться відео 

Приготування: 

  1. Спершу приготуйте шоколадні коржі. Змішайте борошно, какао та соду. В іншій мисці збийте яйця з цукром, ванільним цукром і кефіром.
  2. З’єднайте рідку і суху частини, коротко вимісіть тісто та розділіть його навпіл. Випікайте два коржі при 170 градусів приблизно по 20 хвилин.
  3. Для макового шару залийте перемелений мак окропом, коротко проваріть і остудіть.
  4. Додайте жовтки, розтоплене масло та панірувальні сухарі, залиште на 10 хвилин.
  5. Окремо збийте білки з цукром.
  6. У макову масу підмішайте трохи борошна, а потім обережно введіть білки.
  7. Випікайте маковий корж у тій самій формі 30 хвилин при 170 градусах.
  8. Тепер крем. Збийте м’яке вершкове масло зі згущеним молоком, додайте розчинену у горілці каву, подрібнене печиво та обсмажений арахіс.
  9. Складаємо пляцок. На перший шоколадний корж нанесіть кавово-згущений крем і вирівняйте. Покладіть маковий корж, зверху — кокосовий крем. Накрийте другим шоколадним коржем, полийте розтопленим шоколадом і посипте горіхами.
  10. Пляцок має постояти мінімум 12 годин у прохолодному місці.

Як приготувати ідеальний крем з масла? 

Щоб крем вдався добре, вершкове масло повинно бути кімнатної температури. Окрім того, обовʼязково використовуйте якісне масло, жирність якого не менше 82,5%, радить портал Moje gotowanie.

Спершу інтенсивно збивайте масло впродовж 5 – 7 хвилин, і лише потім поступово додавайте інші інгредієнти, зменшивши потужність міксера. Так крем вийде дуже ніжним та смачним. 

Які смаколики приготувати рідним? 

  • Спробуйте пляцок з яблук на швидку руку – ви встигнете його зробити навіть якщо незабаром вимкнуть світло. 

  • А ще вам сподобається пляцок "Білочка", який вже став традиційним десертом зимових свят.