10 травня,
15:18
Перша страва з українською душею – готуємо помідорову зупу
Джерело:
Готуємо з ЮлієюПам'ятаємо як в дитинстві бабуся часто варила помідорову зупу. Густий насичений суп з помідорами, рисом, рясно заправлений сметаною.
В сучасній кухні рідко готують суп з помідорів, рису та картоплі, але повірте, він надзвичайно смачний, ситний та поживний. Головне, що його можна готувати будь-коли: взимку, влітку, восени.
Читайте також Смачно та корисно: рецепт сочевиці з курячими гомілками по-європейськи
В сезон помідорів використовуйте свіжі овочі, а взимку чудово підійдуть закручені помідори в своєму соку.
Рецепт помідорової зупи
- Час: 1 година
– м’ясо (курятина, телятина, свинина);
– ріпчаста цибуля;
– морква;
– картопля;
– помідори;
– рис;
– свіжа зелень.
Приготування:
- Відварюємо м'ясо, додаємо лавровий лист, сіль та чорний перець.
- Постійно під час варіння збираємо пінку і варимо на маленькому вогні, тоді в нас буде гарний та прозорий бульйончик.
- Додаємо нарізану довільними кубиками картоплю.
- Смажимо нарізану кубиками цибулю та моркву і вкінці додаємо подрібнені помідори без шкірки, тушкуємо трішки все разом.
- Додаємо засмажку в суп та відразу промитий рис. Варимо все до майже готовності рису.
- Присипаємо гарно зеленню, накриваємо кришкою і даємо настоятись доки рис дійде до готовності.
- Подаємо зі сметаною.
Смачного!