За кілька тижнів в Україні розпочинається сезон спаржі, а вона, як відомо, надзвичайно корисна, дієтична та вітамінна. Щодо риби – найбільше пасуватиме саме біла: хек, тиляпія, форель, сібас чи дорадо. Все на ваш смак та гаманець.

Читайте також Як організувати ідеальний пікнік: рецепти з курятини на будь-який смак

Від такої швидкої та низькокалорійної страви не відмовиться ніхто, вона чудово підійде як на обід, так і на вечерю.

Рецепт білої риби зі спаржею

  • Час: 30 хвилин
  • Порції: 4

Приготування:

  • Розігріваємо духовку до 200 градусів. Деко змащуємо олією.
  • У невеликій мисці змішуємо вершкове масло, часник, лимонний сік та італійські трави. Відокремлюємо й відкладаємо 2 столові ложки суміші.
  • На одну сторону дека викладаємо спаржу й поливаємо 2 столовими ложками оливкової олії. Присмачуємо сіллю та чорним меленим перцем.
  • На середину дека, поряд зі спаржею, викладаємо помідори. Їх також поливаємо 2 столовими ложками оливкової олії, солимо та перчимо.
  • Поливаємо рибу пряною сумішшю та відправляємо все до духовки запікатися на 10 – 15 хвилин.
  • Подаємо страву до столу, поливши 2 столовими ложками відкладеної пряної суміші й посипавши посіченою петрушкою.

Смачного!