Яскраве ризото з буряком: готуємо за рецептом Володимира Ярославського
Джерело:
Володимир ЯрославськийНабридла буденна їжа й хочеться скуштувати чогось вишуканого, але разом із тим недорогого? Тоді приготуйте ризото з буряковим соком – страву яскраву, ароматну й дуже смачну!
Ризото готують із різноманітними інгредієнтами (грибами, грушами, буряковим соком) чи класичне, на білому сухому вині. Смак у цієї страви в будь-якому разі неперевершений!
Читайте також У Кулінарному центрі МХП відбулась унікальна дегустація вин: як це було
А щоб ризото вийшло правильної консистенції, готуйте його разом із відомим українським шеф-кухарем Володимиром Ярославським.
Рецепт ризото з буряком
- Час: 80 хвилин
- Порції: 2
Ризото з буряком / Фото зі сторінки Володимира Ярославського
– 100 г рису арборіо;
– 1 цибулина-шалот;
– 100 мл бурякового соку;
– 15 мл оливкової олії;
– 35 мл білого сухого вина;
– 350 – 400 мл бульйону;
– 15 г вершкового масла;
– 40 г сиру пармезан;
– 50 – 70 г сиру горгонзола;
– шматочки печеної груші.
Приготування:
- Розігрійте сковорідку з оливковою олією й обсмажте на ній рис та цілу цибулю. Постійно помішуйте рис, щоб не пригорів.
- Влийте до рису вино й випаруйте його.
Приготування страви / Фото шеф-кухаря
- Розділіть бульйон на 4 – 5 порцій і поступово вливайте їх до рису.
Слідкуйте за тим, щоб рис завжди був у рідині й у жодному разі не смажився, – застерігає Володимир Ярославський.
- Через 18 – 20 хвилин рис буде в стані al dente.
- Влийте до майже готового рису буряковий сік і продовжуйте випаровувати рідину.
Приготування страви / Фото шеф-кухаря
- Додайте до рису вершкове масло й тертий пармезан.
Рис має бути… трохи сируватий, приємно твердий на зубок, у… багатому шовковистому соусі… [що не стікає] з рисинок... – радить шеф-кухар.
- Додайте сир горгонзола, перемішайте страву і, якщо треба, ще трохи її посоліть.
- Наприкінці додайте до ризото шматочки печеної груші, перемішайте його й подавайте до столу.
Смачного!
Приготування ризото поетапно – відео: