Ризото готують із різноманітними інгредієнтами (грибами, грушами, буряковим соком) чи класичне, на білому сухому вині. Смак у цієї страви в будь-якому разі неперевершений!

Читайте також У Кулінарному центрі МХП відбулась унікальна дегустація вин: як це було

А щоб ризото вийшло правильної консистенції, готуйте його разом із відомим українським шеф-кухарем Володимиром Ярославським.

Рецепт ризото з буряком

  • Час: 80 хвилин
  • Порції: 2


Ризото з буряком / Фото зі сторінки Володимира Ярославського

Приготування:

  1. Розігрійте сковорідку з оливковою олією й обсмажте на ній рис та цілу цибулю. Постійно помішуйте рис, щоб не пригорів.
  1. Влийте до рису вино й випаруйте його.


Приготування страви / Фото шеф-кухаря

  1. Розділіть бульйон на 4 – 5 порцій і поступово вливайте їх до рису.

Слідкуйте за тим, щоб рис завжди був у рідині й у жодному разі не смажився, – застерігає Володимир Ярославський.

  1. Через 18 – 20 хвилин рис буде в стані al dente.
  1. Влийте до майже готового рису буряковий сік і продовжуйте випаровувати рідину.


Приготування страви / Фото шеф-кухаря

  1. Додайте до рису вершкове масло й тертий пармезан.

Рис має бути… трохи сируватий, приємно твердий на зубок, у… багатому шовковистому соусі… [що не стікає] з рисинок... – радить шеф-кухар.

  1. Додайте сир горгонзола, перемішайте страву і, якщо треба, ще трохи її посоліть.
  1. Наприкінці додайте до ризото шматочки печеної груші, перемішайте його й подавайте до столу.

Смачного!

Приготування ризото поетапно – відео: