Самса з баранини, як готують в Криму – рецепт Клопотенка

18 вересня 2023, 15:08
Читать новость на русском

Якщо ви ще жодного разу не куштували самсу – спробуйте приготувати її за перевіреним рецептом українського шеф-кухаря Євгена Клопотенка.

Самса – традиційна страва кримсько-татарської кухні. Це пухкі булочки з м'ясною начинкою, які зазвичай готують з прісного тіста.

Читайте також Здивуйте сім'ю осінніми смаколиками: рецепт випічки з листкового тіста та курячого фаршу

Найпопулярнішою начинкою для самси є суміш баранини та гороху. Хоч готують із з іншими видами м'яса: яловичиною, курятиною.

Рецепт самси

  • Час: 60 хвилин
  • Порції: 8 – 10 штук
Інгредієнти:
 – 150 грамів сирого гороху (близько 300 г вареного);
 – 500 грамів фаршу з баранини;
 – ⅓ чайної ложки зіри;
 – ⅓ чайної ложки коріандру;
 – ½ чайної ложки солі;
 – 1 цибуля;
 – 1 кілограм прісного тіста;
 – 1 яйце для змащення;
 – кунжут для посипання.

Приготування:

  • Промийте горох, покладіть у сотейник і залийте водою в пропорції 1:2. Варіть його до готовності 40 – 50 хвилин. Залишіть охолонути.
  • У баранячий фарш додайте зіри та коріандру, присмачте сіллю. Наріжте цибулю кубиками бажаного розміру та додайте в фарш. Ретельно його перемішайте, додайте горох і знову перемішайте.
  • Увімкніть духовку розігріватися до 180 градусів. Розріжте розморожене тісто на квадратики розміром приблизно 8 на 8 сантиметрів.
  • Викладіть начинку на одну частину по діагоналі та загорніть самсу трикутничком. Зліпіть краї, потрішки загортаючи всередину. Повторіть те саме з рештою пиріжків.
  • Перекладіть самсу на застелене пергаментом деко та змастіть збитим яйцем. Притрусіть кунжутом до смаку та відправляйте запікатися в розігріту духовку на 30 хвилин до готовності

Смачного!

Сподобався рецепт? Спробуйте також приготувати закусочні рулети з сиром та м'ясним фаршем.