11 вересня,
18:57
Сациві з курки та волоських горіхів: справжній грузинський рецепт
Джерело:
КукорамаІснує вдосталь страв із куркою, але цей шедевр грузинської кухні обов'язково має бути у вашому кулінарному арсеналі. Готуйте разом із нами, готуйте краще за нас!
Сациві – традиційна страва грузинської кухні з курки та пряного горіхового соусу. За бажанням перед подачею сациві можна притрусити зернятами гранату.
Читайте також Збираємось на осінній пікнік: корисні поради для вдалого відпочинку
Рецепт грузинської страви сациві
- Час: 3 – 4 години
- Порції: 8
Сациві / Фото Шеф-маркет
– 1 кг курятини;
– 2,5 л води;
– 1 морквини;
– 2 ріпчасті цибулини;
– 3 лаврових листки;
– 5 г чорного перцю;
– 300 г волоських горіхів;
– 1 пучок кінзи;
– 3 зубчиків часнику;
– 2 г імеретинського шафрану;
– 5 г червоного перцю чилі;
– 5 г солі;
– 2 г гострий червоний перець чилі;
– 3 г меленої паприки;
– 3 г уцхо-сунелі.
Приготування:
- У великій каструлі відваріть курку, додавши лавровий лист, чорний перець, моркву та цибулю.
- Для горіхової пасти подрібніть у блендері обсмажені на сухій сковорідці горішки, кінзу, часник.
- Добре вимішайте рукою горіховий фарш, щоб відокремилась олія.
- Відцідіть олію з фаршу, відкинувши його на сито.
- Невеликими порціями вливайте до горіхової пасти курячий бульйон. Продовжуйте перебивати масу.
- Усе заправте спеціями та сіллю на свій смак.
- Вийміть курку з бульйону, натріть паприкою, уцхо-сунелі та сіллю й відправте до духовки запікатися до рум'яної скоринки.
- Подавайте готову курку, щедро поливши горіховим соусом.
Смачного!