Сациві з курки та волоських горіхів: справжній грузинський рецепт

11 вересня 2021, 18:57
Читать новость на русском

Джерело:

Кукорама

Існує вдосталь страв із куркою, але цей шедевр грузинської кухні обов'язково має бути у вашому кулінарному арсеналі. Готуйте разом із нами, готуйте краще за нас!

Сациві – традиційна страва грузинської кухні з курки та пряного горіхового соусу. За бажанням перед подачею сациві можна притрусити зернятами гранату.

Читайте також Збираємось на осінній пікнік: корисні поради для вдалого відпочинку

Рецепт грузинської страви сациві

  • Час: 3 – 4 години
  • Порції: 8


Сациві / Фото Шеф-маркет

Інгредієнти:
 – 1 кг курятини;
 – 2,5 л води;
 – 1 морквини;
 – 2 ріпчасті цибулини;
 – 3 лаврових листки;
 – 5 г чорного перцю;
 – 300 г волоських горіхів;
 – 1 пучок кінзи;
 – 3 зубчиків часнику;
 – 2 г імеретинського шафрану;
 – 5 г червоного перцю чилі;
 – 5 г солі;
 – 2 г гострий червоний перець чилі;
 – 3 г меленої паприки;
 – 3 г уцхо-сунелі.

Приготування:

  1. У великій каструлі відваріть курку, додавши лавровий лист, чорний перець, моркву та цибулю.
  1. Для горіхової пасти подрібніть у блендері обсмажені на сухій сковорідці горішки, кінзу, часник.
  1. Добре вимішайте рукою горіховий фарш, щоб відокремилась олія.
  1. Відцідіть олію з фаршу, відкинувши його на сито.
  1. Невеликими порціями вливайте до горіхової пасти курячий бульйон. Продовжуйте перебивати масу.
  1. Усе заправте спеціями та сіллю на свій смак.

  1. Вийміть курку з бульйону, натріть паприкою, уцхо-сунелі та сіллю й відправте до духовки запікатися до рум'яної скоринки.
  1. Подавайте готову курку, щедро поливши горіховим соусом.

Смачного!