Сациві – традиційна страва грузинської кухні з курки та пряного горіхового соусу. За бажанням перед подачею сациві можна притрусити зернятами гранату.
Читайте також Збираємось на осінній пікнік: корисні поради для вдалого відпочинку
Рецепт грузинської страви сациві
- Час: 3 – 4 години
- Порції: 8
Сациві / Фото Шеф-маркет
Приготування:
- У великій каструлі відваріть курку, додавши лавровий лист, чорний перець, моркву та цибулю.
- Для горіхової пасти подрібніть у блендері обсмажені на сухій сковорідці горішки, кінзу, часник.
- Добре вимішайте рукою горіховий фарш, щоб відокремилась олія.
- Відцідіть олію з фаршу, відкинувши його на сито.
- Невеликими порціями вливайте до горіхової пасти курячий бульйон. Продовжуйте перебивати масу.
- Усе заправте спеціями та сіллю на свій смак.
- Вийміть курку з бульйону, натріть паприкою, уцхо-сунелі та сіллю й відправте до духовки запікатися до рум'яної скоринки.
- Подавайте готову курку, щедро поливши горіховим соусом.
Смачного!