Сациві – традиційна страва грузинської кухні з курки та пряного горіхового соусу. За бажанням перед подачею сациві можна притрусити зернятами гранату.

Читайте також Збираємось на осінній пікнік: корисні поради для вдалого відпочинку

Рецепт грузинської страви сациві

  • Час: 3 – 4 години
  • Порції: 8


Сациві / Фото Шеф-маркет

Приготування:

  1. У великій каструлі відваріть курку, додавши лавровий лист, чорний перець, моркву та цибулю.
  1. Для горіхової пасти подрібніть у блендері обсмажені на сухій сковорідці горішки, кінзу, часник.
  1. Добре вимішайте рукою горіховий фарш, щоб відокремилась олія.
  1. Відцідіть олію з фаршу, відкинувши його на сито.
  1. Невеликими порціями вливайте до горіхової пасти курячий бульйон. Продовжуйте перебивати масу.
  1. Усе заправте спеціями та сіллю на свій смак.
  1. Вийміть курку з бульйону, натріть паприкою, уцхо-сунелі та сіллю й відправте до духовки запікатися до рум'яної скоринки.
  1. Подавайте готову курку, щедро поливши горіховим соусом.

Смачного!