5 серпня,
10:02
Шарлотка зі сливами: домашній рецепт солодкої випічки на щодень
Джерело:
інстаграм Cooking by YuliyaЛежать сливи та псуються? Використайте їх для смачної домашньої шарлотки, яка вже за годину буде на столі.
Шарлотка – завжди влучний вибір для смачної домашньої випічки. Якщо раніше ви готували її з яблуками, радимо спробувати зі сливами.
Читайте також Як приготувати згущене молоко: перевірений рецепт з трьох інгредієнтів
Вони чудово відкривають свій смак у випічці, особливо у бісквітних пирогах. Рецепт доступний та легкий, з ним справиться навіть початківець.
Рецепт шарлотки зі сливами
- Час: 60 – 80 хвилин
- Порції: 4
– 4 курячих яйця;
– 150 грамів борошна;
– 150 грамів цукру;
– 1 чайна ложка розпушувача;
– щіпка солі;
– сливи.
Приготування:
- У чаші кухонної машини або у великій мисці змішайте яйця, з цукром та сіллю. Збийте яєчну суміш до стійких піків (10 хвилин в кухонній машині або міксером).
- Просійте борошно з розпушувачем через дрібне сито, щоб не було грудочок. Невеликими порціями вмішуйте його до яєчної суміші. Вимішайте однорідне тісто, без грудочок.
- Форму для випікання шарлотки змастіть вершковим маслом, присипте борошном та вилийте тісто.
- Розігрійте духовку до 180 градусів.
- Наріжте сливи довільними шматочками та викладіть на тісто.
- Випікайте шарлотку 60 хвилин. Готовність домашньої випічки перевірте дерев'яною шпажкою.
- Охолодіть шарлотку у формі, далі дістаньте та посипте зверху цукровою пудрою. Подавайте до столу порційними шматочками.
Смачного!