Неймовірно апетитний: готуємо салат зі шпарагівки на зиму

5 липня 2024, 13:59
Читать новость на русском

Консервовані салати подарують вам часточку літа взимку. Спробуйте приготувати кілька баночок зі шпарагівки.

Такий салат стане ідеальним доповненням до вечері. Окрім того, його можна їсти навіть самостійно.

Варто спробувати Місячний календар консервації: дізнайтеся, коли закрутки вийдуть найсмачнішими

Салат зі шпарагівки на зиму

  • Час: 1 година
  • Порцій: 6
Інгредієнти:
– 2 кілограми стручкової квасолі;
– 400 грамів моркви;
– 400 грамів цибулі;
– 1,5 кілограма томатів;
– 400 мілілітрів олії;
– 4 столові ложки оцту 9%;
– 2 столові ложки солі;
– 50 грамів цукру;
– 1 чайна ложка паприки.

Приготування:

  1. Зріжте кінчики зі стручкової квасолі, після чого розріжте її навпіл. Покладіть квасолю в окріп, підсоліть, доведіть до кипіння і проваріть 10 хвилин. Далі відкиньте її на друшляк.
  2. Помідори помийте і перекрутіть через м'ясорубку. Цибулю і моркву почистьте і помийте. Цибулю дрібно наріжте, моркву натріть на велику тертку.
  3. Обсмажте цибулю в олії до прозорості, додайте моркву і готуйте, помішуючи, ще 5 – 7 хвилин.
  4. У велику каструлю викладіть підготовлені інгредієнти. Перемішайте, закип'ятіть, додайте сіль, цукор, оцет, паприку і проваріть, помішуючи, 15 хвилин.
  5. Розкладіть готовий салат у теплі стерилізовані банки й закрутіть їх стерилізованими металевими кришками. Закутайте та залиште до остигання.

Буде цікаво! Дізнайтеся, як законсервувати черешню у холодному маринаді.