Не секрет, що скумбрія одна з найдешевших, найпоширеніших і при цьому найкорисніших риб, котрі можна купити в українських супермаркетах. Її легко чистити, а готувати ще простіше. Вона чудово смакує як в маринованому вигляді, так і смаженою та запеченою.
Читайте також Знадобиться всього 30 хвилин: рецепти смачних курячих ковбасок на пательні чи в духовці
Копчену скумбрію вдома не приготувати, але в магазині вона завжди в наявності за доступною ціною.
Розпочнемо способи приготування скумбрії з її маринування.
Маринована скумбрія / Фото Смаколики
Маринована скумбрія легко готується, але часу займає чимало. Вона нічим не поступається оселедцю, але текстура її ніжніша. Для її приготування потрібна лише доба настоювання, а в переліку інгредієнтів виключно базові спеції для розсолу.
Наступним популярним методом приготування скумбрії є її смаження на сковорідці чи грилі. Потрібно її почистити від нутрощів, видалити плавники та зябра. Далі нарізаємо шматочками, або розділяємо на філе та смажимо на олії.
Щодо запеченої скумбрії в духовці – це один із найпопулярніших методів приготування риби. Він простий, швидкий та доступний. Не потрібно навіть нарізати її, можна запікати одразу цілою (без нутрощів). Готується риба менш як годину, а насолоджуватися нею хотітиметься весь вечір.