Як смачно приготувати скумбрію, аби сподобалося кожному: три варіанти на вибір

3 жовтня 2023, 11:39
Читать новость на русском

Серед безлічі видів риби, цей один із найдоступніших. Скумбрію прирівнюють за поживністю до червоної риби: лосося чи голені, але от ціна вкрай різниться.

Не секрет, що скумбрія одна з найдешевших, найпоширеніших і при цьому найкорисніших риб, котрі можна купити в українських супермаркетах. Її легко чистити, а готувати ще простіше. Вона чудово смакує як в маринованому вигляді, так і смаженою та запеченою. 

Читайте також Знадобиться всього 30 хвилин: рецепти смачних курячих ковбасок на пательні чи в духовці

Копчену скумбрію вдома не приготувати, але в магазині вона завжди в наявності за доступною ціною.

Розпочнемо способи приготування скумбрії з її маринування.


Маринована скумбрія / Фото Смаколики

Маринована скумбрія легко готується, але часу займає чимало. Вона нічим не поступається оселедцю, але текстура її ніжніша. Для її приготування потрібна лише доба настоювання, а в переліку інгредієнтів виключно базові спеції для розсолу.

Наступним популярним методом приготування скумбрії є її смаження на сковорідці чи грилі. Потрібно її почистити від нутрощів, видалити плавники та зябра. Далі нарізаємо шматочками, або розділяємо на філе та смажимо на олії.

Щодо запеченої скумбрії в духовці – це один із найпопулярніших методів приготування риби. Він простий, швидкий та доступний. Не потрібно навіть нарізати її, можна запікати одразу цілою (без нутрощів). Готується риба менш як годину, а насолоджуватися нею хотітиметься весь вечір.

Сподобалися поради? Спробуйте також засолити рибу вдома на закуску чи до салату.